14. april 2021
Hvor meget fri passage er der på Nordkysten
Hvor meget fri passage er der på Nordkysten
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Nordkyststi eller bare fri passage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Nordkyststi eller bare fri passage
Debat Helsingør - 07. april 2021 kl. 15:28
Af Olaf Christensen, Blekingevej, Ålsgårde

I onsdagsudgaven af Frederiksborg Amts Avis skrives en artikel om en eventuel nordkyststi. I artiklen beskylder Janus Kyhl (K) Jan Ryberg for ikke at kende passagen på Nordkysten og at der trods smal strand er muligt at gå langs vandet. Det er åbenbart Janus Kyhl der ikke selv kender Nordkysten.

arrow Læs også: DEBAT: God tur langs Nordkysten

Rigtigt at stranden nogle steder er meget smal, men problemet er de mange badebroer som ikke overholder lov om naturbeskyttelses §22 stk.3:

§ 22. Strandbredder og andre kyststrækninger er åbne for færdsel til fods, kortvarigt ophold og badning...Stk. 3. Offentlighedens adgang må ikke forhindres eller vanskeliggøres.

Kommunens egne vejledninger (stk. 22 og 23) om private badebroer siger også at såfremt der gives tilladelse til badebroer der vanskeliggør fri passage, så skal der etableres trapper så broen kan passeres.

Det gælder særligt strækningen fra Langebro i Ålsgårde til bygrænsen mod Hornbæk.

På den strækning er der kun en enkelt badebro hvor der er etableret trapper. De fleste badebroer gør passage umulig og man skal kravle op på stengærde for at kunne passerer.

Jeg vil foreslå at man foretager en besigtigelse af badebroerne og passagemuligheder af denne strækning. Det ville kvalificere debatten og måske medføre, at der som minimum blev givet påbud om trapper til alle de steder hvor badebroerne gør passage umulig.

arrow Sag om nordkyst-sti handler nu om tonen
31. marts 2021 kl. 04:17 Opdateret: kl. 17:24
arrow DEBAT: Jens Bertrams vulgære tone
29. marts 2021 kl. 09:36 Opdateret: kl. 09:36
arrow Politisk chok: Partileder stopper efter 16 år
30. januar 2021 kl. 03:20 Opdateret: kl. 13:45
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?