5. august 2021
Den nye affaldssortering betyder også nye affaldsbeholdere.
Den nye affaldssortering betyder også nye affaldsbeholdere.
Foto: Presse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Magtesløshed over Forsyning Helsingør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Magtesløshed over Forsyning Helsingør
Debat Helsingør - 21. maj 2021 kl. 10:00
Af Rolf Vallebo Thorngaard, Sommervej, Hornbæk

Min familie ejer Toftemosegaarden i Hornbæk, som er en udlejningsejendom med seks private og eet erhvervslejemål. En udlejningsejendom, som har været i familiens ejerskab gennem mere end 20 år. De seneste ændringer og regler fra Forsyning Helsingør omkring afhentning af dagsrenovation fra lejerne, skaber en enorm forundring over, hvor uforstående tiltagene er.

arrow Læs også: Forsyning Helsingør fik overskud på 9,5 mio. kr.

Gennem mere end 20 år har affaldshåndteringen været ganske uproblematisk, og de gamle systemer med de berømte brune skraldeposer i galvaniserede stativer, placeret i et lukket område med gennemgang for renovationsfolkene, har været en gevinst for alle.

Efter de nye tiltag fra Forsyning Helsingør med skraldebøtter i en festlig grå farve monteret med hjul fra en kontorstol, så kræves der nu helt andre adgangsforhold for renovationsfolkene.

Der skal nu være "fast underlag fra skraldebøtterne og ud til vejen", og dette betyder, at godt stampet grus, perlesten, skærver eller andet løst underlag ikke længere er en mulighed, med mindre brugeren selv kører skraldebøtterne ud til vejkanten.

I tilfældet med Toftemosegaarden har Forsyning Helsingør gjort deres besøg, og instrueret

udlejeren i, hvordan det nuværende underlag til skraldebøtterne skal konverteres til asfalt eller flisebelægning. På Toftemosegaarden skal der etableres ca. 30 kvadratmeter fast underlag, som giver en udgift til udlejeren på ca. 30.000,- kr. til anlægsarbejde.

Set med udlejerens øjne, så er de nye tiltag fra Forsyning Helsingør uforstående. På Toftemosegaarden kan skraldebilen kører ind på gårdspladsen, og holde ca. 5 meter fra de nye skraldebøtter på hjul. Hvis voksne renovationsfolk har problemer med at trille en skraldebøtte få meter fx på stampet grus, burde de måske terpe jobannoncer, hvor et af kriterierne er "muskelsvind i pommesfrites-armene"

Hvis de indkøbte skraldebøtter kun kan køre på fast underlag, så har Forsyning Helsingør fejlet. En fejl, som må være omkostningsfri for forbrugerne.

´

arrow Ekstra skorsten har en særlig funktion
03. juni 2021 kl. 20:11 Opdateret: kl. 14:24
arrow DEBAT: Bravo Forsyning Helsingør - men lidt sent
21. maj 2021 kl. 06:40 Opdateret: kl. 14:53
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?