25. november 2020
Det Danske Madhus har køkken her på Hamlet.
Det Danske Madhus har køkken her på Hamlet.
Foto: Sarah Marie Winther
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Madhuset: Spørg dog brugerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Madhuset: Spørg dog brugerne
Debat Helsingør - 19. november 2020 kl. 05:04
Af Jørgen Bodilsen, Helsingør og Karin Claudia Steinberg, Espergærde

Succes kriteriet må vel være, at de 350 ældre medborgere, der benytter Madhuset, synes at kvaliteten af maden og prisen er i orden. Det, der kan undre, er, at kommunen er med i et firma, der får overskud ud af at levere mad til ældre borgere. Regner man lidt på tallene, så betalte hver ældre borger, der modtager maden, små 5.000 kr. til overskuddet i 2018. Kommunens del af overskuddet burde gå tilbage til brugerne.

arrow Læs også: DEBAT: Madhuset kontra privatleverandør

Kommunen, som en del af MadHuset, bør vurderes på kvalitet og pris. Kommunen har vel en forpligtelse til at sikre, at ældre borgere kan få leveret mad. Hvis Madhuset klarer opgaven tilfredsstillende, er det vel fint. Det er svært at se, at der er ulige konkurrence i det. Alle, der har lyst, kan jo oprette et firma og se, om de kan levere et bedre og billigere produkt.

Det er lidt synd, at ældre borgere er blevet en del af et ideologisk slagsmål. De ønsker vel bare, at der bliver leveret noget mad, de har lyst til at putte i munden, og til en pris, de kan betale. Hvorfor pressen spilder tid på at høre, hvad Erhvervs & Industriforeningens formand Runge Olsen mener, kan undre. Det er vel mere relevant at spørge, hvad Ældre Sagen mener. Det er trods alt deres medlemmer, der i stor udstrækning er afhængige af ordningen. Og i disse borger inddragelses tider, kan man jo også spørge dem, der rent faktisk spiser maden.

arrow DEBAT: Det Danske Madhus - en privat/kommunal succes
17. november 2020 kl. 07:53 Opdateret: kl. 15:53
arrow 18 arbejdspladser er reddet - indtil videre
01. november 2020 kl. 03:55 Opdateret: kl. 12:31
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?