18. januar 2021
Plejhjemmet Strandhøj er blandt andet forsynet med en smuk skulptur. Foto: Allan Nørregaard
Plejhjemmet Strandhøj er blandt andet forsynet med en smuk skulptur. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Mål, resultater og midler indenfor ældregruppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Mål, resultater og midler indenfor ældregruppe
Debat Helsingør - 31. juli 2020 kl. 07:05
Af Jørgen Busch, Stad & Egns sundhed- og ældregruppe

Debat
Mange oplysninger kommer frem til offentligheden. Sundheds- og omsorgsforvaltningen fremlægger spare- og servicereduktionskataloger og driftsønsker på bordet, Ældresagens lokalafd. og Seniorrådet i Helsingør bliver hørt og forslagene bliver behandlet i Omsorgs- og sundhedsudvalget. Alt er således klappet og klart til de kommende budgetforhandlinger for 2021.

arrow Læs også: DEBAT: Kan en værdig alderdom stadig opnås?

Ældresagens lokalafd. og Seniorrådet i Helsingør gør sig sine yderst relevante protester.

Udviklingsmålet - visionen - for den gode sundhed, omsorg, hjemmepleje og de gode plejehjem, er en værdig ældrepleje, hvor en række parametre såsom: Lederskab, struktur og organisering, sætte pris på sine medarbejdere, et positivt arbejdsmiljø for de ansatte, udøves empati, er i tæt dialog med de ældre, udøve værdig ældrepleje og er nærværende, både prioriteres og udøves i praksis.

Så kommer den kedelige, men åbenbart ikke enestående sag med Else fra Plejehjemmet Kongsgården i Aarhus og en række aktører såsom Dansk Sygeplejeråd, FOA, Ældresagen og senior- og ældrerådene over hele Danmark og ikke mindst May Bjerre Eiby fra Dagmarsminde kommer på banen.

Ældreminister Magnus Heunicke bliver gjort begribelig, at der er noget helt galt med tilsynene og lover at der skal ses på de foruroligende problemer.

Der øjnes resultater her. Der peges på, at det kunne ske ved at overlade tilsynene til et uvildigt og uafhængigt kontrolorgan. Kunne også ske ved en sammenlagt uafhængig enhed i socialtilsynet/ Styrelsen for Patientsikkerhed eller en uafhængig Ældreombudsmand indenfor sundhed- og omsorgsområdet i de enkelte kommuner.

Ligesom der skabes resultater indenfor tilsynsområdet, kunne man "tage visionsbrillerne på", styrke, forbedre og gøre sundhed, omsorg, hjemmepleje og plejehjemmene mere attraktive for borgerne, da det allervigtigste er, at der i lokaldemokratiet kvalificeres beslutninger, tages fat og laves gode løsninger på disse områder og at disse områder sikres den fornødne økonomi.

arrow DEBAT: Ja tak til uvildigt tilsyn med ældreplejen
26. juli 2020 kl. 17:16 Opdateret: kl. 17:16
arrow DEBAT: DF og værdig ældrepleje - igen
23. juli 2020 kl. 10:54 Opdateret: kl. 10:54
arrow DEBAT: Enhedslistens korte hukommelse
22. juli 2020 kl. 14:54 Opdateret: kl. 14:54
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?