24. juni 2021
Denne moske handler debatten blandt andet om.
Denne moske handler debatten blandt andet om.
Foto: Thomas Arnbo/arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Luk nu munden på Ulla Kokfelt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Luk nu munden på Ulla Kokfelt
Debat Helsingør - 15. december 2020 kl. 06:24
Af Jørgen Bodilsen, Helsingør, og Karin Steinberg, Espergærde

Vi er på alle måder uenige med Ulla Kokfelt fra Nye Borgerlige, og hendes politiske holdninger, men vi mener, det er et problem, at hun har fået en support gruppe, som bærer ved til hendes hetz mod muslimer med deres tavshed. Vi mener denne gruppe består af personerne bag kulturhuset på Egevænget.

arrow Læs også: DEBAT: Støtter formanden for Integrationsrådet at det nedlægges

Hvis folkene bag kulturhuset har snydt med offentlige tilskud, skal de selvfølgelig betale pengene, som skatteyderne har betalt, tilbage, ligesom kommunen bør indgive en politianmeldelse for ulovlighederne. De fleste her i byen med baggrund i Mellemøsten er hæderlige mennesker, der ønsker vores samfund det godt og passer deres ting. Folkene bag kulturhuset skylder dem, at der bliver ryddet op og at de ansvarlige stilles til ansvar for de ulovligheder, der er begået i forhold til de tilskud, de har modtaget.

Da kommunen i sin tid solgte grunden var det med det formål, at det skulle være et kulturhus. Formålet beskrives således i lokalplanen: " Det overordnede formål med etableringen af centret er, at skabe et attraktivt sted, så de unge får lyst til at opholde sig her, i stedet for på gader og stræder, samt at skabe et tværreligiøst/tværetnisk samlingssted, således at der kan udbredes større forståelse mellem kulturerne." Det indtryk de fleste nok har af kulturhuset er, at det har udviklet sig til en egentlig moske. Folkene bag kulturhuset har aldrig svaret på opfordringer til at afholde åbent hus, invitere pressen, fortælle om hvad der sker. Der er selvfølgelig nogle tanker om hvor repræsentative folkene bag kulturhuset er for muslimer i Danmark, og om hvem de har kontakt med, både her i landet og evt.i udlandet.

I lokalplanen står der også: " Mod nord etableres boldspilbane for volleyball, basketball el. lign. for udfoldelse af udendørsaktiviteter." Her mangler også en forklaring på, hvorfor det endnu ikke er etableret.

I lokalplanen står også: " Enhed 1 må anvendes til opførelse af kulturinstitution samt udsalg af lette mad og drikkevarer for brugerne." Hvordan det har ført til, at der er opført en kebab/pølsevogn i en forkert enhed med udsalgslåge ud mod ALDI parkeringsplads, hvor der ifølge lokalplanen skulle være beplantning, må undre.

Vi nærmer os et kommunalvalg. Folkene bag kulturhuset fungerer nærmest som support gruppe for Ulla Kokfelt med deres tavshed.

Det ville måske være en ide, såfremt personerne bag kulturhuset fik Integrationsrådet til at hjælpe dem med at bringe kulturhuset i overensstemmelse med lokalplanerne: At fremme integration i kommunen med et tværreligiøst/tværetnisk samlingssted.

arrow DEBAT: Vågn op til virkeligheden, Busch
04. januar 2021 kl. 13:02 Opdateret: kl. 13:02
arrow DEBAT: Tonedøvhed, manglende visioner og godt nyt år
28. december 2020 kl. 20:09 Opdateret: kl. 15:42
arrow DF - Vi tror ikke Integrationsrådet ved noget særlig om integration
01. december 2020 kl. 03:26 Opdateret: kl. 19:51
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?