2. december 2020
Solceller på Forsyning Helsingørs lokaler på Skibstrup Affaldscenter.
Solceller på Forsyning Helsingørs lokaler på Skibstrup Affaldscenter.
Foto: Per Nilausen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Lad os så få solceller på vores tage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Lad os så få solceller på vores tage
Debat Helsingør - 27. maj 2020 kl. 09:10
Af Jørgen Bodilsen, Helsingør og Karin Claudia Steinberg, Espergærde

Det er et fantastisk godt initiativ Forsyning Helsingør er kommet med at satse på solenergi og lave en selskabsform, der kan føre planerne ud i livet.

arrow Læs også: DEBAT: Solceller på tagene

Tagene i Helsingør råber nærmest på solceller. Det er rystende, at f. eks Vapnagaard har fået renoveret alle deres tage uden at der er opsat solceller. Men problemet i at opsætte solceller er, som vi hører det, at der er problemer med økonomien, at der skal oprettes et selskabs form, og så bliver det en udgift i stedet på en indtægt. Der er i Helsingør utroligt mange bebyggelser med store tagflader, der må være utrolig velegnede til solcelleanlæg.

Vi har tidlige stillet det forslag, blandt andet i et hørings svar til "Plan for klima- og bæredygtighed i Helsingør kommune 2020- 2030," at Forsyning Helsingør lave et selskab i samarbejde med boligforeninger og husejere, der lægger tage til og Forsyning Helsingør står for anlægget og driften, og man så delte den indtægt ,der forhåbentligt kom ud af det, samtidig med, at der sikres et bedre klima.

Det er jo lidt underligt i disse klima tider at solcelleanlæg støder på juridiske problemer, så det er svært at finde en selskabsform, der får det hele til at gå op i en klima og økonomisk god løsning. Men vi vil håbe at Forsyning Helsingør i samarbejde med boligselskaber, husejere og borgere får fundet en model, så der kommer rigtigt mange solceller op på tagene i Helsingør.

arrow Et enigt byråd giver grønt lys til solcelleanlæg i Skibstrup
02. juli 2020 kl. 07:45 Opdateret: kl. 07:45
arrow Byrådet siger ja til solcelle-selskab
26. maj 2020 kl. 09:55 Opdateret: kl. 09:55
arrow Forsyningsselskab vil starte solenergiselskab
25. maj 2020 kl. 04:31 Opdateret: kl. 06:24
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?