16. april 2021
Hjemmeplejen har fået en mere centraliseret struktur, og virksomheden er samlet her på Klostermosevej i Helsingør Dagblads gamle lokaler.
Hjemmeplejen har fået en mere centraliseret struktur, og virksomheden er samlet her på Klostermosevej i Helsingør Dagblads gamle lokaler.
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Kritik af hjemmeplejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Kritik af hjemmeplejen
Debat Helsingør - 25. februar 2021 kl. 08:42
Af Jens Kirkegaard, byrådskandidat for DF, Espergærde

Helsingør Dagblad har talt med 3 "sosuer", som fortæller, at ledelsen ikke lytter til medarbejdernes ønsker og behov, og hvor fx ruteplanlægningen i den centraliserede struktur kritiseres. Det rejser spørgsmålet, hvorfor en ruteplanlægger absolut skal være en sygeplejerske og ikke en "gammel vognmand" med forstand på kørselslogistik.

Sosuerne peger også på en "kultur", hvor man taler ned til hinanden. Og hvor der foregår voksenmobning, hvis en medarbejdere kommer med gode ideer eller forslag til ændringer - og med mobning forsvinder arbejdsglæden.

Helsingørs Seniorrådet har ofte spurgt kritisk til det kommunale sprogbrug i introduktionen af nye medarbejder og endvidere spurgt om, hvordan ledelsen organiserer en videreuddannelse af medarbejderne, men desværre uden nogen særlig genklang hos administrationen.

Det er derfor vigtigt, at de opstillede partier i et valgår også stiller kritiske spørgsmål vedrørende den kommunale ældrepleje - herunder om den indførte centralisering er den rigtige organisering,

Der er det seneste år ansat 12 nye sygeplejersker, hvorfor der er basis for en ny decentral opdeling, hvor grupperne er selvstyrende. Personlig indflydelse på ens arbejdsdag er en afgørende motivationsfaktor. Vi kan i en sådan proces lære af de netop afslutte regionale forsøg i vores nabokommuner.

Til gengæld bør byrådet så være villig til at afskrive det store millionunderskud, som sektoren slæber videre med ind i de næste årsbudgetter. Et underskud, der opstod i tidligere kriser i hjemmehjælpen, hvor man brugte mange ekstra penge på vikarer fra Roskilde og Ringsted - i stedet for selv at uddanne lokale kræfter.

Et forhold som hjemmeplejen dog nu har søgt at råde bod på ved at operette en vikarservice blandt de ansatte. En model, der sagtens kan videreudvikles ved lidt mere fleksibilitet.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?