17. oktober 2021
Byggeriet er stadig ikke gået rigtig i gang her på Kulpladsen.
Byggeriet er stadig ikke gået rigtig i gang her på Kulpladsen.
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Kommunen indrømmer fejl i eksklusiv byggesag: Kulpladsen i ny modvind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Kommunen indrømmer fejl i eksklusiv byggesag: Kulpladsen i ny modvind
Debat Helsingør - 16. september 2021 kl. 20:11
Af Jens Kirkegaard, Espergærde, kandidat til byråd og region for DF

Hver morgen bliver jeg vækket af taktfaste bankelyde ledsaget af svage rystelser i mit hus en halv time før mit vækkeur ringer. Og bankelydene får os beboere på Litorinaskrænten i det gamle Espergærde ud af fjerene. Årsagen til dette morgenkald er Triumph-byggeriet fire kilometer borte i Espergærdes erhvervsområde.

arrow Læs også: DEBAT: Nybyggeri i Helsingør

Derfor har jeg som et aktivt menneske med interesse fulgt debatten om de manglende kulturelle hensyn fra Helsingør Kommune i byggesagsbehandling og lokalplanlægningen vedr. byggeriet på Kulgrunden ift. bygningsfredningsloven og museumslovens kulturmiljøhensyn - herunder de særlige forhold til Domkirken og 1700-tallets profane bygninger i nærområdet. For også her vil vi opleve støjgener og rystelser, når der skal ske en pilotering.

I lokalpressen har ejere og lejere fortalt, at de føler sig retsløse pga. en manglende faglig dialog med kommunen. En dialog der skal sikre. at der ikke sker sætningsskader på deres ejendomme ved pilotering af Kulgrunden.

Hvor kommunen tilsyneladende i deres sagsbehandling konsekvent har afvist tage hensyn til bygningernes svage 1700-tals fundamenter sant følger efter en sænkning af grundvandsspejlet.

Derfor håber jeg, som kandidat til KV-21, at Kulturmiljøet i Helsingør kommune vil få en mere fremtrædende plads i valgkampen.

Og som en vision for en kommunal kultursatsning ser jeg gerne en udvikling af Domkirkepladsen i en sammenhæng med Klosteret og dets haver samt det tidligere hospital - nu indrettet som Bymuseum. Et historisk-kulturelt projekt, vi alle vil kunne nyde i hverdagen.

arrow Arbejdet er i gang på byens dyreste havnefronts-lejligheder
06. maj 2021 kl. 04:20 Opdateret: kl. 18:19
Rejser du til udlandet i år?