12. juli 2020
Den kollektive trafik er en af udfordringerne ved den snarlige budgetlægning i såvel kommune som region.
Den kollektive trafik er en af udfordringerne ved den snarlige budgetlægning i såvel kommune som region.
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Kommunal økonomi - en del af planlægningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Kommunal økonomi - en del af planlægningen
Debat Helsingør - 12. juni 2020 kl. 19:37
Af Jørgen Busch, jurist og serviceøkonom
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Mange oplysninger om den regionale og kommunale økonomi kommer frem til offentligheden. Kommunen kan ikke få økonomien til at hænge sammen på ældre, omsorg og plejeområdet og indenfor kommunens særlige sociale indsats. Regionen mangler 20 mio. kr. indenfor den kollektive transport. Udligningsreformen betyder at regionen skal betale 40 mio. kr., heraf 38 til sundhed til de mindre velstillede regioner. Udligningsreformen betyder at kommunen skal betale 23 mio. kr. til de mindre velstillede kommuner. Borgmesteren får en ekstraregning af Movia pga. faldende billetindtægter under coronakrisen på 12 mio. kr.

Altsammen - noget de fleste ikke kan forholde sig til - men da interessante oplysninger for borgerne.

Videre meldes ud fra Regeringen, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner, at nu afsættes der også ekstra milliarder til kommunerne og regionerne. Til kommunerne afsættes 21,6 milliarder til renovering og byggeri, heraf ekstra 2,5 milliarder, 267,2 milliarder på servicerammen, heraf ekstra 1,5 milliarder samt ekstra 2,6 milliarder som følge af coronakrisen.

Til regionerne afsættes 7,5 milliarder til renovering, byggeri og IT, heraf ekstra 1 milliard, 1,3 milliarder til drift og 3,1 milliarder som følge af coronakrisen.

Som borgere kan vi - da vores bidrag, kvalificering og borgerperspektiver ikke ønskes - blot se med - som publikum - til at alle de dygtige repræsentanter, vi har valgt til regionsråd og bystyret og som vi betaler for at få økonomien til at gå op, finder helhed og sammenhæng, gode og brugbare produkter og løsninger for os borgere.

Vi ser frem til udmeldinger om hvordan sammensætningen af det økonomiske puslespil understøtter regionens udviklingsstrategi, vision 2030 og regions- og kommuneplanlægningen.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?