24. september 2021
#1691168
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Kære Frederiksborg Amts Avis - lad være med til at tillægge mig holdninger jeg ikke har! lad være med til at tillægge mig holdninger jeg ikke har!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Kære Frederiksborg Amts Avis - lad være med til at tillægge mig holdninger jeg ikke har! lad være med til at tillægge mig holdninger jeg ikke har!
Debat Helsingør - 12. februar 2021 kl. 05:40
Af Benedikte Kiær, borgmester(K)

Frederiksborg Amts Avis skriver i en artikel den 11 februar, at jeg har taget meget positiv mod en dansk-svensk analyse af en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg. Det er ikke korrekt! Jeg har taget imod den med spørgsmål, som jeg mener skal belyses i den næste fase. Ja, der kan følge udvikling, vækst og flere fordele end ulemper med en fast forbindelse, men som det ligger i analysen, så er der ud fra mit perspektiv flere ting på den danske side som skal med før det kan opfyldes. Og det har jeg rent faktisk både udtalt og skrevet på min egen facebookside, som Frederiksborg Amts Avis i øvrigt har citeret fra.

arrow Læs også: DEBAT: Vejtunnel er dyrere end togtunnel

Fra min facebookside den 28 januar har j eg blandt andet skrevet følgende: "Når det gælder miljøpåvirkning, så blev de ikke beskrevet som store, og hvor forventningen er, at udskiftning af bilparken vil betyde fald i CO2 udledningen. Vi dykker med Helsingør Kommune briller selvfølgelig ekstra meget ned i de afsnit af analyse, ligesom togforbindelsen skal have et ekstra kig, da den lige her og nu ser ud til at have nogle større konsekvenser for Helsingør hvis det er forlængelse af Kystbanen. Så vidt jeg kan se, er der ikke set på muligheden for at have en togtunnel til station under Helsingør Station, og så skift til Kystbanen. Det mener jeg, at vi skal spørge ind til, da det måske også vil lette prisen på togforbindelsen.

Den danske og svenske regering skal nu beslutte sig for, hvordan de vil bruge analysen. Her er det vigtigt, at Helsingør Kommune har klare budskaber og ønsker til det videre arbejde. Derfor vil jeg tage initiativ til, at Byrådet skal diskutere analyse som også skal præsenteres for borgerne i kommunen, så de kan komme med holdninger og input. Derefter skal vi finde frem til, hvad vi har af ønsker til det fremtidige arbejde. I vil høre nærmere."

Ovenstående har været min holdning til analyse ligesom der selvfølgelig også skal stilles spørgsmål til selve sammenkoblingen til motorvejen. Jeg har netop drøftet med det øvrige byråd, at vi ikke gør kommunens borgere nogen tjeneste ved bare at læne os surmulende tilbage med korslagte arme og lade staterne bestemme. Vi skal rejse spørgsmål og stille krav, så hvis man går videre med undersøgelserne, er det ikke uden Helsingør Kommunes standpunkt. Det er altså IKKE at være meget positiv over for analysen. Så lad være med at tillægge mig holdninger jeg ikke har og udsagn jeg ikke har sagt!

arrow DEBAT: Lad os stå sammen og bevare vores by
18. marts 2021 kl. 07:04 Opdateret: kl. 15:41
arrow HH-forbindelse på Borgen: Dét mener Transportudvalget
18. marts 2021 kl. 05:01 Opdateret: kl. 15:18
arrow Sydsvenske byer drømmer om nye tunneler over Øresund
17. marts 2021 kl. 09:37 Opdateret: kl. 09:38
Stemmer du til kommunalvalget i år?