13. juni 2021
En HH-forbindelse vil kræve et miljø og klimasamarbejde med Helsingborg, skriver læseren.
En HH-forbindelse vil kræve et miljø og klimasamarbejde med Helsingborg, skriver læseren.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Her og nu-planer og lavthængende opgaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Her og nu-planer og lavthængende opgaver
Debat Helsingør - 19. marts 2021 kl. 07:36
Af Jørgen Busch, Horsensvej, Helsingør

H-H forbindelsen og klima og bæredygtighed er så høj på dagsordenen som aldrig før. For så vidt angår planerne om H-H forbindelsen, må det give reflektioner om Helsingørs igangsættelse af planlægning af Helsingørs rolle og samspil ift. fællesplanlægning i Helsingborg og Helsingør. Og reflektioner om, hvordan konsekvenser afbødes og der idé-genereres en visionær by-/masterplan.

arrow Læs også: DEBAT: Bekend kulør omkring Planstrategien

For så vidt angår planerne om minimering af CO2-udledning og fokusering på grøn teknologi synes jeg, at et fokus kun på solvarme er for snæver og at der udfra en forbrugersynsvinkel tillige burde være fokus på varmepumper/jordvarme, vindmøller, geotermisk varme og vandkraft. Vi tager naturligvis problematikken op under VVM undersøgelsen af solcelleanlægget og miljøvurdering heraf, hvor der skal tages stilling til alternative løsninger og gennemføres høring og borgerinddragelse.

For så vidt angår planerne om klimatilpasning af regnvands- og spildevandssystemet er udfordringerne heller ikke større end at at vi tager det op under VVM undersøgelsen og miljøvurdering heraf, hvor der tages stilling til alternative løsninger og gennemføres høring og borgerinddragelse.

For så vidt angår affaldsgenanvendelse er der frist 01.07 2021 for iværksættelse af regeringens nye affaldsnyordning. Her er Frederikssund Kommune i fuld gang med at iværksætte affaldsnyordningen med sortering i 10 fraktioner. Hvilket betyder for en bedre affaldssortering kræves det at hver ejer i stedet for 2 affaldscontainere på hhv. 190 liter og 110 liter, nu skal have 4 containere på hver 240 liter. Helsingør Kommune har til TV2 Lorrys undersøgelse af status på nyordningen oplyst, at der skal gennemføres høring og borgerinddragelse. Så tager vi den derfra.

arrow DEBAT: Advarsel til beboerne i Nyrup og omegn
20. maj 2021 kl. 11:44 Opdateret: kl. 10:19
arrow DEBAT: Høringssvar til Helsingør Kommunes Planstrategi 2030
11. maj 2021 kl. 10:19 Opdateret: kl. 10:19
Hvor langt tror du Danmark når ved EM