30. oktober 2020
Dette dokument om planerne for Nøjsomhed, som Frederiksborg Amts Avis fik aktindsigt, har fået Institut for Menneskerettigheder til at gå ind i sagen.
Dette dokument om planerne for Nøjsomhed, som Frederiksborg Amts Avis fik aktindsigt, har fået Institut for Menneskerettigheder til at gå ind i sagen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Ghettoloven er racistisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Ghettoloven er racistisk
Debat Helsingør - 07. juli 2020 kl. 09:52
Af Allan Berg Mortensen, medlem af Helsingør Byråd for Enhedslisten

Maria Ventegodt fra Instituttet for menneskerettigheder udtaler i HD om de 96 lejemål i Nøjsomhed/Sydvej, som er blevet opsagt:

arrow Læs også: Beboere i ghetto smidt ud - lejere peger på diskrimination

- Vi havde ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at man ville begynde at masse-opsige folk i ghettoer.

Det kan undre, for det var jo hele formålet med loven, men Instituttet mener at der i udvælgelsen af lejemål er skelet til etnicitet, hvilket er ulovligt.

Borgmester og direktøren for boligselskabet afviser at man ved udvælgelsen bevidst har forsøgt at reducere antallet af beboere med såkaldt ikke-vestlig baggrund. Afvisningen undrer til gengæld ikke, selvom et mødereferat unægtelig modsiger at der kun er taget praktiske hensyn.

Det er en ulykkelig situation. Der er tale om en lovgivning fra Lars Løkkes regering, hvor det vigtigste af alt tilsyneladende var at vedtage bastante og hårdhændede løsninger på komplicerede problemer.

Det har altid været sådan at lav løn, kort uddannelse, høj arbejdsløshed hang sammen og både begrænsede mulighederne for en bolig og medførte sociale problemer.

Der er mange grunde til at man ikke har løst det problem, og ghettoplanen forsøger ikke at løse dem. Ghettoplanen handler om mennesker med ikke-vestlig baggrund. De skal spredes, fordi lige præcis antallet af folk med ikke vestlig baggrund er meget vigtigere end arbejde og uddannelse og udfoldelsesmuligheder.

Der er gode tiltag i ghettoplanen, som overhovedet ikke er betinget af at sætte udvalgte folk ud af deres hjem. I og med planens udgangspunkt er racistisk, er det imidlertid meget svært at sætte den i værk uden at man- med eller uden sin gode vilje- kommer til at bryde med nogle af de principper, vi plejer at være stolte over at respektere i lovgivningen: at vi er lige for loven- uanset hvilken baggrund vi har.

De opsagte beboere, resten af beboerne i Nøjsomhed/Sydvej og resten af kommunen kommer til at mærke konsekvensen af elendig lovgivning, retssager, mulige omgørelser og usikkerhed.

Jeg vil atter engang opfordre Borgmester og Boligselskab til at henvende til ministeren.

Omgør den lov!

arrow DEBAT: Vi vil løse problemer - ikke rive ned
24. september 2020 kl. 10:56 Opdateret: kl. 10:56
arrow DEBAT: Den hårde ghetto forgår - islamiseringen består
15. september 2020 kl. 07:29 Opdateret: kl. 18:22
arrow Retten ser på udsmidninger i næste uge
12. september 2020 kl. 06:49 Opdateret: kl. 14:19
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?