16. januar 2021
Silas Drejer
Silas Drejer
Foto: Helsingør Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Forsøg med karakterfri skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Forsøg med karakterfri skoler
Debat Helsingør - 18. maj 2020 kl. 15:40
Af Silas Drejer (S), byrådsmedlem

Debat
Ved seneste møde i Børne- og Uddannelsesudvalget foreslog vi i Socialdemokratiet, at indføre forsøg med karakterfri skoler. Forslaget mødte opbakning af et flertal i udvalget.

arrow Læs også: Forsøg både med og uden karakterer på folkeskoler

Forslaget handler om at fremme børn og unges psykiske sundhed og styrkelse af deres trivsel og læring. Flere børn og unge mistrives på grund af en forstærket præstationskultur, som de underlægges blandt andet i skolen. Der er brug for en anden evalueringskultur, som i højere grad fokusere på børn og unges motivation, faglighed og læring frem for at fokusere på et tal.

Socialdemokratiet ønsker en afklaring af, om der kan opnås positive resultater i forhold til elevernes trivsel og læring ved at indføre karakterfri skoler, hvor eleverne i udskolingen ikke bedømmes med karakterer, men får en skriftlig eller mundtlig feedback i stedet for. Eleverne skal fortsat aflægge folkeskolens afgangsprøve og her blive bedømt efter 7-trins-skalaen. Det er hensigten, at skolerne retter henvendelse til udvalget for at deltage i forsøget. Og hermed er opfordringen givet videre.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?