12. juli 2020
Claus Christoffersen(S).
Claus Christoffersen(S).
Foto: Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Flere skal tilbage i job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Flere skal tilbage i job
Debat Helsingør - 12. juni 2020 kl. 09:40
Af Claus Christoffersen, viceborgmester (S)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Corana-krisen har ramt Helsingør hårdt. Vi har nu på tredje måned haft lukket vores grænse til Sverige, og har derfor ikke kunnet tage imod de mange svenske turister, der besøger vores by hver dag. Vi har en presset detailhandel og arbejdsløsheden er på vej op i alt for hastigt tempo.

arrow Læs også: Krisemøde: Byrådet vil have ram på ledigheden

Siden februar er der kommet 438 flere arbejdsløse i kommunen. Det er alt, alt for mange. Og det kalder på en aktiv indsats fra politisk side for at hjælpe de ledige tilbage på arbejdsmarkedet.

Jeg er derfor meget glad for, at byrådet i torsdags besluttede at forøge antallet af medarbejdere, som skal hjælpe de mennesker, der har mistet deres arbejde, tilbage på arbejdsmarkedet.

Det er en helt nødvendig indsats over for de mennesker, der har mistet deres indtægtsgrundlag, men det er også nødvendigt for kommunen på grund af det tab af skatter - og dermed tab af velfærd - som en stigende arbejdsløshed fører med sig.

Vi har i første omgang valgt at prioritere dagpengemodtagerne, som lige har mistet deres job, da det er den gruppe som er steget mest. Vi ansætter to nye medarbejdere ekstra til indsatsen for at få dem hurtigt i job igen. Derudover styrker vi indsatsen over for de unge under 30 år med en ekstra ansat medarbejder, så de unge enten kan komme i beskæftigelse eller i uddannelse.

Vi står midt i en økonomisk krise, som vi skal gøre alt for at komme ud af. Derfor har vi i byrådet ikke kun vedtaget denne meget nødvendige og vigtige hjælpepakke på beskæftigelsesområde, men har også tidligere vedtaget en hjælpepakke til erhvervslivet i form af fremrykkende anlægsinvesteringer og udskydelse af betalinger, en kulturpakke samt en "Genstart Helsingør"-pakke i form af øget markedsføring af vores skønne kommune, så vi kan tiltrække indenlandske turister til byen her i sommer.

I denne tid er det vigtigt, at vi alle står sammen lokalt, så vi kan komme igennem krisen på den bedst mulige måde.

arrow Coronakrise: BL Frygter flere ghettoer
04. juni 2020 kl. 04:08 Opdateret: kl. 22:37
arrow Kommunens akademikere hårdt ramt af corona-ledighed
03. juni 2020 kl. 04:16 Opdateret: kl. 17:16
arrow Fyringsrunde rammer Helsingør Dagblad
26. maj 2020 kl. 15:00 Opdateret: kl. 15:00
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?