5. marts 2021
Det er her kommunen vil anlægge en hybridbane.
Det er her kommunen vil anlægge en hybridbane.
Foto: Helsingør Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Er Helsingør en grøn kommune?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Er Helsingør en grøn kommune?
Debat Helsingør - 20. oktober 2020 kl. 11:16
Af Jørgen Bodilsen, Helsingør og Karin Claudia Steinberg, Espergærde

Det troede vi. Byrådet har vedtaget en klimaplan samt en biodiversitetsplan. Alt sammen planer, der er vedtaget med grønne briller. Derfor kan det undre, at samtlige partier i By-, Plan- og Miljøudvalget enstemmigt gav samtlige nødvendige dispensationer til det planlagte byggeri af en såkaldt hybridbane, altså kunststof, på den nuværende almindelige græsplæne bag Helsingør Hallen på Gl. Hellebækvej. Også det parti, der kalder sig grøn og har været modstander af stadionbyggeriet.

arrow Læs også: Klimakommunes planlagte hybridbane bruger varme som 74 parcelhuse

Byrådets budgetpartier har afsat 7 millioner kr. til byggeriet. Et parti stod udenfor budgetforliget. Derfor kan det undre, at samtlige partier stemte for samtlige dispensationer. Udover etablering af en kunststofplæne, kan der nu også etableres 6 stk. master af 18 meters højde. Beboere har i høringssvar tilkendegivet, at det nuværende stadion allerede giver lysgener. Lysgenerne vil med 6 nye master blive værre for de omkringliggende naboer. Hvorfor har udvalget ikke taget disse høringssvar alvorligt? Lytter udvalget ikke til borgerne? Og så har udvalget atter en gang dispenseret fra skovbyggelinjen. Og dispenseret fra, at trådhegnet rundt udenom banen ikke skal beplantes med grønne vækster. Argumentet om, at det er en ny skov fra 1970 og at man derfor kan dispensere fra skovbyggelinjen, holder vel ikke. Hvis vi kigger på CO2 regnskabet, så skal vi have så mange træer som overhovedet muligt.

Udvalget har godt nok ikke haft de grønne briller på, da de vedtog at give dispensation og se bort fra lokalplanen. Ej heller har man taget det alvorligt, at omkringliggende beboere vil få yderligere lysgener,

arrow Udbuds-chok kan betyde farvel til landsholdet
08. januar 2021 kl. 20:27 Opdateret: kl. 16:42
arrow DEBAT: Alternativ 5 til Movias nye busforslag
25. november 2020 kl. 06:52 Opdateret: kl. 13:34
arrow Enigt udvalg sagde ja til at dispensere fra skovbyggeline
16. oktober 2020 kl. 06:27 Opdateret: kl. 15:20
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?