16. april 2021
Fra Flynderupgårdmuseets udstilling.
Fra Flynderupgårdmuseets udstilling.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: En museums-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: En museums-sag
Debat Helsingør - 27. november 2020 kl. 10:05
Af Erik Trolle

I beslutningen om hvordan vore museer skal være i fremtiden, bør Kultur og Turisme udvalget gå i dialog med tidligere ansatte og de mange frivillige som gennem årene har støttet op om at videreføre vor historie.

arrow Læs også: DEBAT: Giv os vores museum tilbage

Med hensyn til Flynderupgård kan man da ikke uden videre slette alle spor efter Arne Meyling og Per Christiansen der gjorde en kæmpe indsats for at markere livet i den gamle storkommune Tikøb.

Flynderupgård blev med Anne Majken som styrende museumsleder et kulturelt tilbud til os alle med vekslende udstillinger og aktiviteter som til stadighed vekslede.

Bymuseet med arkiv har også haft stor bevågenhed, om end det de sidste par år har skrantet i mangel af særudstillinger.

Hvor blev juleudstillingerne af?

Hvorfor skulle vi i over tre år se på en udstilling om Simon Spies, der godt nok voksede op i vor by men ellers var uden tilknytning til vor kommune?

Denne udstilling blev afløst af Helsingørtapetet der fortsat hænger på museet som en særudstilling.

Mandskab og penge blev der sagt, når frivillige kom med ideer til særudstillinger, som de i øvrigt var villige til selv at sætte op.

Mange savner noget nyt at komme efter på museet og mindes med vemod tidligere udstillinger som den om Wiibroe og Arne Magnussens fotografier.

Klarergården fungerer godt og trækker en tyk streg til Sundtoldens Helsingør.

Vort lille museum om Helsingør Skibsværft syntes også at være i gode hænder hos de mange frivillige der har egen erfaring fra det lukkede Værft.

Endelig må vi ikke glemme Marienlyst Slot der er en perle på linje Kronborg, men desværre venter slottet fortsat på en indvendig restaurering.

Kære Kulturudvalg tag kontakt til nogle af de tidligere ansatte som: Mona Faye, Ann Majken, Lars Bjørn Madsen og Lone Hvass med flere samt nogle af de aktive frivillige inden I beslutter Jer.

arrow DEBAT: Tivolisering af Flynderupgård
02. december 2020 kl. 09:40 Opdateret: kl. 09:40
arrow DEBAT: Åh nej - lukning af Flynderupgaard
26. november 2020 kl. 20:26 Opdateret: kl. 13:42
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?