21. september 2021
Forvaltningen her på Prøvestenen er senest blevet underkendt af Ankestyrelsen i en sag om en ung mand med autisme.
Forvaltningen her på Prøvestenen er senest blevet underkendt af Ankestyrelsen i en sag om en ung mand med autisme.
Foto: Sarah Marie Winther
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: DF ønsker konkret plan for børn og unge med særlige behov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: DF ønsker konkret plan for børn og unge med særlige behov
Debat Helsingør - 28. juli 2021 kl. 08:36
Af Marlene Harpsøe, 2. viceborgmester (DF), Formand for Social- og beskæftigelsesudvalget

En tidlig og forebyggende indsats er vigtig, når det handler om børn og unge med særlige behov. F.eks. i forhold til autisme kan følgerne af diagnosen væsentligt mildnes gennem en tidlig indsats.

I budgetaftalen for 2021 fik Dansk Folkeparti med i aftalen, at der skal ske et øget fokus på området for børn med f.eks. autisme, og at forebyggende og tidlige indsatser skal prioriteres.

Der er for mange sager, der hjemvises fra Ankestyrelsen. Derudover hører jeg også fra forældre om lang sagsbehandlingstid og bevilgede støttetimer, der alligevel ikke sikres i dagtilbud og skoler - og det er med skolefravær til følge. Forældrene skal kæmpe hårdt på vegne af deres børn, og på denne udmattende rejse, kan forældrene selv risikere skavanker af både psykisk og fysisk karakter. Det er helt urimeligt.

Vi har fagligt dygtige og dedikerede medarbejdere i Helsingør kommune. Men der er brug for, at vi bliver endnu bedre til at sikre børn og unge med særlige behov de rette indsatser - og det skal ske hurtigt. Det nytter ikke noget med langsom sagsbehandling, når den tidlige indsats er afgørende for, at barnet eller den unge kan få et liv, hvor de så vidt muligt kan klare sig selv og tage en uddannelse.

Derfor ønsker vi i Dansk Folkeparti en konkret plan for, hvordan vi i Helsingør kommune kan løfte området. Tidligere i år foreslog vi i DF en pårørenderådgiver, som både dækker børne- og voksenområdet samt en psykiatrihandlingsplan. Men der skal mere til, så vi kan få banket sagsbehandlingstiden i bund og sikre tidlige indsatser, der matcher den enkeltes behov. Vi i Dansk Folkeparti håber på, at byrådet kan bakke op om at få en konkret plan for, hvordan vi skal løfte området og sikre den helt nødvendige tidlige og forebyggende indsats.

Synes du, at kommunen er der for dig?