22. oktober 2021
Budgetpartierne er ikke så ansvarlige, som de giver sig ud for, mener EL's byrådsgruppe.
Budgetpartierne er ikke så ansvarlige, som de giver sig ud for, mener EL's byrådsgruppe.
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Besparelserne kommer efter valget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Besparelserne kommer efter valget
Debat Helsingør - 13. september 2021 kl. 09:41
Af Allan Berg Mortensen og Jørgen Bodilsen, byrådsmedlemmer EL

Helsingør Kommune befinder sig i den mærkværdige situation at der er indgået et budgetforlig med besparelser på 70 millioner, som først udmøntes efter valget. Det fremstår som om forligspartierne ikke ønsker at stå ved deres egne besparelser, når nu de skal møde vælgerne d. 16. november.

arrow Læs også: Millionbesparelser rammer kommunens udsatte: Dét frygter foreninger

Forligsparterne vil gennemføre en besparelse på 20,750 mio.kr. om året men vil først på decembermødet, altså efter kommunevalget, beslutte hvor pengene skal findes.

På samme måde vil forligspartierne skære 50 millioner på SSI, BUF og DSFI, områder for handicappede, socialt udsatte og børn med særlige behov men opgaven med at finde besparelserne er bekvemt overladt til det nye byråd og altså igen besparelser politikerne ikke skal stå til ansvar for ved valget i november.

Vi i Enhedslisten ærgrer os over den massive enighed der gør at det brede flertal vedtager besparelser på velfærd igen, igen.

I de 8 år Benedikte har været borgmester er der som en konsekvens af meget brede budgetforlig, sket skattelettelser på grundskylden for gennemsnitligt 23,8 millioner om året. Sidste år, kom der så en beskeden skattestigning, for at imødegå kommunens tab på udligningsreformen men faktum er at uden skattelettelserne i 2015 igen i 2016 havde det slet ikke været nødvendigt med besparelser på velfærden.

Enhedslisten er efterhånden blevet byrådets eneste oppositionsparti selvom vi hellere end gerne delte æren med Socialdemokraterne, SF, Lokaldemokraterne og Radikale. Faktisk har disse partier, sammen med Enhedslisten, flertal i Helsingør byråd men de sidste 8 år valgt at føre borgerlig politik sammen med Venstre, Konservative og DF.

Nu skal der være valg og vælgerne er forsøgt ført bag lyset. Der sker ingen fyringer eller lukninger nu men først efter valget. Spørgsmålet er om vælgerne lader sig narre eller om bedraget gennemskues og de ansvarlige politikere kræves til ansvar.

arrow DEBAT: Skuffende budgetforlig
15. oktober 2021 kl. 09:49 Opdateret: kl. 09:49
arrow Her er EL's alternative budget
12. oktober 2021 kl. 04:48 Opdateret: kl. 21:28
arrow Budgettet er klar: Til december kommer de - første- store besparelser
12. oktober 2021 kl. 04:07 Opdateret: kl. 21:24
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?