24. oktober 2021
Planstrategien ser positivt på helårsboliger i Langesø.
Planstrategien ser positivt på helårsboliger i Langesø.
Foto: Helsingør Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Bekend kulør omkring Planstrategien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Bekend kulør omkring Planstrategien
Debat Helsingør - 26. maj 2021 kl. 21:23
Af Jens Kirkegaard, kandidat til KV21 og Regionen for Dansk Folkeparti

Planstrategi 2030 er nu i høring - kom med dit bidrag inden 24. maj.

arrow Læs også: DEBAT: Advarsel til beboerne i Nyrup og omegn

Så vidt Kommunens åbne invitation. Derfor venter jeg spændt på, hvad byrådets mange fagudvalg vil svare Helsingør BYLAB. Også for, at borgerne kan se, hvad byrådet skal og bør tale om ved årets budgetbehandlinger som alternativ til de sædvanlige spareforslag indenfor alt, som ikke er lovbundet.

Også fordi Planstrategien kan arbejde med andre temaer end de direkte tekniske og fysiske, fx med tanker og ideer, der berører kommunens 20.000 ældre mht. bolig, sundhed, tryghed og kultur. Elementære emner af holdningsmæssig karakter, hvor borgerinddragelse kan understøtte den politiske proces.

Samtidig med Planstrategien skal Byrådet fremlægge en Lokal Agenda-21-strategi, der skal indeholde kommunens bidrag til en bæredygtig udvikling i det 21. århundrede.

By-Lab i Helsingør har i sit oplæg peget på 6 strategiske spor inkl. konkrete indsatser, der skal sikre, at der arbejdes prioriteret og strategisk med den fysiske byudvikling frem mod Vision 2030, som er vores fælles pejlemærke.

De 6 strategiske spor er: o Den internationale by o Uddannelsesby Helsingør o Plads til flere og mere o Attraktive lokalsamfund o Bymidternes nye roller o Stærke og grønne forbindelser - emner, som I min optik er alt for snævert tænkt, hvorfor jeg offentligt opfordrer til at tænke nyt.

Planstrategien er en lovbunden opgave, men formen og emner kan variere i forhold til lokale politiske behov og ønsker - herunder også en vitalisering af den administrative og politiske kultur.

Derfor håber jeg, at byrådet og de politiske organisationer i valgkampen vil bekende kulør og klart udmelde hvilke emner og ideer, som bør være rammerne for Helsingør kommunes fremtidige udvikling.

Mange kommuners politiske kultur eroderer i disse år, hvor "regnearkene" styrer dagligdagen, men hvor en valgkamp giver mulighed for politisk at slippe tøjlerne, så ideer og tanker kan få frit spil fx gennem Kommunens Planstrategi for de næste 10 år.

Jens Kirkegaard
Kandidat til KV21 og regionsvalget for Dansk Folkeparti i Helsingør

arrow DEBAT: Høringssvar til Helsingør Kommunes Planstrategi 2030
11. maj 2021 kl. 10:19 Opdateret: kl. 10:19
arrow Ny strategi til livlig debat: Værn om naturen og pas på trafikken
29. april 2021 kl. 05:57 Opdateret: kl. 20:35
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?