14. maj 2021
Flynderupgård Museet skal tænkes sammen med nationalparken, skriver læseren.
Flynderupgård Museet skal tænkes sammen med nationalparken, skriver læseren.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Bæredygtig formidling af lokal kulturmiljøpolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Bæredygtig formidling af lokal kulturmiljøpolitik
Debat Helsingør - 10. oktober 2020 kl. 11:26
Af Jørgen Busch, formand Stad & Egn Helsingør

Så fandt Slots- og Kulturstyrelsens afrapportering "Kvalitetsvurdering af Museerne Helsingør 2020 og Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunsts evaluering af egnsteatre - Hamletscenen 2019 frem til Stad & Egns medlemmer.

arrow Læs også: DEBAT: Giv os vores museum tilbage

Jeg sætter stor pris på at afrapporteringerne bringes til torvs for os brugere af de lokale kulturmiljøer, det historiske og lokalkulturen i Helsingør.

Jeg har gennemgået Slots- og Kulturstyrelsens afrapportering om Helsingør Bymuseum, Værftsmuseet, Skibsklarergården og Flynderupgård, arbejdsgrundlag, organisation og ledelse, ressourcevurdering, forskning, formidling og samlingsvaretagelse og har noteret os Slots-og Kulturstyrelsens kritik og anbefalinger om behov for tydeligere museumsprofil, forskningsstrategi, strategi for formidling og undervisningstilbud. At det ikke er helt tilfredsstillende med at strategien ikke er konkretiseret i handlingsplaner, ressourceallokering og mål. At turisme- og kulturpolitikken ikke afspejles i museets strategi, mission, vision og værdier. At det ikke er tilfredsstillende at museets strategi, mål og opgaver ikke er fastsat af bestyrelsen.

Jeg tror ikke, at det er de største problemer og udfordringer, der er listet op af Slots- og Kulturstyrelsen.

Jeg vurderer, at Bymuseet, Karmeliterklosteret, Kronborg Slot, Værftsmuseet, Skibsklarergården, Teknisk museum, Marienlyst Slot, Hammermøllen, Flynderupgårdmuseet, Søfartsmuseet, Nyrup Naturcenter, Gurre Slotsruin, Hellebæk Skov, Kohaven, Teglstrup Hegn og Gurre Vang og kulturmiljøerne, kulturhistorien og historien omkring disse lokaliteter, skal ses i en samlet kontekst og i sammenhæng med Nationalpark Kongernes Nordsjælland og turismeorganisationen i Nordsjælland og at de udadrettede aktiviteter på de nævnte lokaliteter kan blive omdrejningspunkt for udviklingen med flere og større udadrettede aktiviteter, således at forskning, formidling og undervisningstilbud kommer højere på dagsordenen.

arrow DEBAT: Tivolisering af Flynderupgård
02. december 2020 kl. 09:40 Opdateret: kl. 09:40
arrow DEBAT: En museums-sag
27. november 2020 kl. 10:05 Opdateret: kl. 10:05
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?