1. oktober 2020
Jørgen Busch
Jørgen Busch
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Ældreområdet: Tage visions-brillerne på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Ældreområdet: Tage visions-brillerne på
Debat Helsingør - 11. august 2020 kl. 10:05
Af Jørgen Busch, Stad & Egns sundhed- og ældregruppe, Horsensvej, Helsingør

Udviklingsmålet - visionen - for den gode sundhed, omsorg, hjemmepleje og de gode plejehjem, er en værdig ældrepleje, hvor en række parametre såsom: Lederskab, struktur og organisering, sætte pris på sine medarbejdere, et positivt arbejdsmiljø for de ansatte, udøves empati, er i tæt dialog med de ældre, udøve værdig ældrepleje og er nærværende, både prioriteres og udøves i praksis.

Naturligvis er det ikke bare gjort med, at man slynger om sig med en række plus-ord om værdig ældrepleje.

Ældreminister Magnus Heunicke planlægger et topmøde om værdig ældrepleje her i efteråret 2020.

Næste fællesmøde mellem Omsorgs- Sundhedsudvalget og Seniorrådet i Helsingør Kommune er en temadrøftelse af værdig ældrepleje. Ældresagen lokalt og Seniorrådet i Helsingør planlægger afholdt et fælles temamøde om værdig ældrepleje torsdag 01.10 2020.

Videncenter for værdig ældreplejes rådgivningsmuligheder bør undersøges nærmere. Eden alternative metoderne bør undersøges nærmere. I Hillerød er Ålholmhjemmet, som drives efter Eden alternative og Mate Meo principperne. Kontakt lederen Kirsten Gosvig og få en leder og medarbejder herop og bliv inspireret af disse metoder.

Den måde man mødes på, bør også undersøges nærmere. Er den form for møder: Topmøde, fællesmøde mellem Omsorgs- Sundhedsudvalget og Seniorrådet i Helsingør Kommune og Ældresagen lokalt og Seniorrådet i Helsingør fælles temamøde, løsningen.

Svaret er nej. Alle mødeforaerne skal bestå af repræsentanter fra Dansk Sygeplejeråd, FOA, Ældresagen, Seniorrådene og alle ældreplejens ledere og medarbejdere, pårørende- og klientrepræsentanter skal også deltage i alle denne type møder.

Videre må man "tage visionsbrillerne på", styrke og gøre sundhed, omsorg, hjemmepleje og plejehjemmene bedre for borgerne, da det allervigtigste er, at der i lokaldemokratiet kvalificeres beslutninger, tages fat og laves gode løsninger på disse områder og at disse områder sikres den fornødne økonomi.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?