25. juni 2019
Byrådet skulle også have tilbudt Hal 14 i værftshallerne til Danmarks Tekniske Museum.
Byrådet skulle også have tilbudt Hal 14 i værftshallerne til Danmarks Tekniske Museum.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådsflertallet forspildte chancen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådsflertallet forspildte chancen
Debat Helsingør - 04. januar 2019 kl. 13:40
Af Peter Poulsen, byrådsmedlem, S
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Teknisk Museum har meddelt, at de formentlig flytter til Svanemølleværket i København.

arrow Læs også: Se billeder: Værftshallerne blev åbnet

Ja sådan må det desværre nok være, når et politisk flertal i Helsingør Byråd ikke vil gøre det muligt at bevare Danmarks Tekniske Museum i Helsingør, og gerne fremadrettet i hal 14 og 16 i de gamle værftshaller.

Jeg kan nu godt forstå museets handling og synes ikke, at de har fået en fair og ordentlig behandling. Efter min holdning skulle de have haft muligheden for et nyt Danmarks Tekniske Museum i hal 14 og 16.

Jeg har sagt og skrevet det igen og igen - det eneste rigtige - og det, der formentligt kan skaffes private fondsmidler til, er at give museet mulighed for at lave hele Danmarks Tekniske Museum i hal 14 og 16, idet der efter min opfattelse intet er til hinder for, at hallerne kan rumme både Teknisk Museum, og blive et centrum for lokale borgere med arrangementer, koncerter og konferencer og lignende. Tværtimod kan museet blive garanten for, at det kan lade sig gøre i fremtiden, for alle ved, at Helsingør Kommune ikke har økonomi til at sætte værftshallerne i ordentlig stand samt at drive dem i fremtiden, da dette vil koste et meget stort millionbeløb.

Jeg vil begræde hvis Danmarks Tekniske Museum forlader Helsingør, og andre vil sikkert betegne det som en stor befrielse og lettelse, for så er man kommet af med - for nogen - en irriterende udfordring i forbindelse med fremtidens anvendelse af værftshallerne.

Hvis museet flytter til København, går Helsingør glip af en unik mulighed for at få et Danmarks Tekniske Museum i verdensklasse, men det må jo være det, et flertal i byrådet vil og tager ansvar for - desværre.

arrow Stort byrådsflertal for at bevare historiske værftshaller
30. januar 2019 kl. 04:07 Opdateret: kl. 15:39
arrow Fire partier vil have uddannelser i Værftshallerne
24. januar 2019 kl. 04:29 Opdateret: kl. 16:24