21. november 2018
Læseren er ikke begejstret for den kommende Netto.
Læseren er ikke begejstret for den kommende Netto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådet er »fire nuller foran og ét bag rattet«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådet er »fire nuller foran og ét bag rattet«
Debat Helsingør - 14. februar 2018 kl. 07:26
Af Rolf Vallebo Thorngaard, L.I Brandes Alle, Frederiksberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat:
En lokalplan i Helsingør Kommune er en sandhed med modifikation. Det må stå indlysende klart for alle, som følger med i det lokalpolitiske stof. I Hornbæk er lokalplanen omkring en ny Netto-butik et godt eksempel. Lokalplanen for området i bymidten er klar, men Helsingør Kommune tilsidesætter den skrevne lokalplan, fordi en afvisning af Nettos ideer om en nyopført butik i Hornbæk, kan få fatale konsekvenser i fremtiden. Enhver lokalplan i Helsingør Kommune skal være fast som Linse Kesslers bryster, og ikke det modsatte! Det må være klart for alle, for ellers er der ingen grund til at lave en lokalplan, vel? Vi vælgere skal have tillid til, at de folkevalgte lokalpolitikere fra de respektive partier, tjener vælgernes sag, og ikke lokalpolitikernes egne interesser.

Jeg har sagt det tidligere, og vil gerne gentage det; Netto passer ikke ind i Hornbæk! Byrådet er tvunget til at gøre det klart for Netto, at vi i Hornbæk ønsker en væsentlig højere standard inden for supermarkeder, end det som Netto pt. kan præstere - konceptet er simpelthen for tarveligt, umoderne og tiltrækker et forkert publikum til Hornbæk. Der skal være harmoni i et bybillede, og ikke triste reklamefacader præget i gul og sort farve, træsko med hvide tennissokker i, eller hullede og misfarvede joggingbukser, krænget uden på et ucharmerende, ildelugtende fedladent korpus.

Debatten om det nye stadion fra Helsingør Kommune til FC Helsingør, er også en identifikation på, at Byrådet ikke vil acceptere klager fra anden side til projektet, fordi behandlingstiden kan være op til 24 mdr. igennem Ankestyrelsen.

At Det Konservative Folkeparti i Helsingør er "skide ligeglade med det", fortæller vel blot, at partiet ikke lever i demokratiets verden, men nærmere i en junglelov, hvor alt der er nedskrevet, er glemt, inden blækket på papiret er tørt.

Når jeg ser en AUDI i trafikken, så tænker jeg med det samme, på Byrådets støtter til et nyt stadion til FC Helsingør; Fire nuller ude foran og ét bag rattet. Læserne kan selv sortere i nullerne ude foran, men nullet bag rattet, kræver næppe en skreven afsløring. Med den nye sponsorgave til FC Helsingør fra Helsingør Kommune, ligner det endnu et stort selvmål, hvis byggeprojektet startes før de sidste klagemuligheder fra anden side er færdigbehandlet i Ankestyrelsen. Det ligner en gentagelse af det skandaleramte projekt "Skolen i Bymidten", som kostede skatteborgerne klækkelige millionbøder, fordi der i Helsingør Kommune og Byrådet, var rod i papirgangen.

Substansen i lokalpolitik må være, at følge de beslutninger, der er nedskrevet fx i en lokalplan, og ikke som en dumsmart dyrlæge udtalte i den forgangne byrådsperiode; Lokalplaner er til for at blive udfordret. En bevaringsværdig kommentar, som vel egentlig stiller det naturlige spørgsmål; Tror lokalpolitikerne virkelig på indholdet i en besluttet lokalplan, hvis man efter den er vedtaget, vil udfordre den med uformindsket styrke ?

Forkortet af red.