22. oktober 2019
#1174840
Foto: Sarah Marie Winther
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brandsikring på vore plejehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brandsikring på vore plejehjem
Debat Helsingør - 26. juni 2019 kl. 09:49
Af Erik Stubtoft, Helsingør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
For et par år siden omkom et par beboere ved en brand på et plejehjem i Jylland. Det kunne vi også se i en TV-dokumentar mandag aften. Boligstyrelsen satte gang i en undersøgelse af brandsikkerheden på landets kommunale plejehjem - herunder i Helsingør.

Resultatet heraf er ikke særligt beroligende for de beboere, der bor på de kommunale plejehjem i Helsingør - ejheller for deres pårørende.

Det svar som Helsingør kommune i slutningen af november 2018 har givet på undersøgelsen, viser rimelig brandsikring på flere områder, f. eks. hvad angår flugtveje, mv., men ikke på spørgsmålet om sikring ved installering af sprinkleranlæg.

Når der spørges om overholdelse af reglementer er svaret tydeligt nej.

Når der spørges om der er installeret sprinkleranlæg i soveafsnittene, er svaret tydeligt nej.

Når der spørges om der er givet dispensation for det, er svaret tydeligt nej.

Når der spørges om der er iværksat foranstaltninger til forbedring af brandsikkerheden på længere sigt, er svaret tydeligt nej.

Blandt andet disse svar får Boligstyrelsen til i starten af 2019 at spørge kommunen om, hvornår kommunen vil tage initiativ til, at plejeboligerne i kommunen opfylder den brandsikkerhedsmæssige standard.

Hertil svarer kommunen, at den umiddelbart efter undersøgelsen har igangsat en lovliggørelsesproces - og forklarer for god ordens skyld, at "undladelse af sprinkling vurderes at være et væsentligt forhold omkring sikkerheden for plejehjemmenes beboere og personale."

Jeg forstår på Center for By, Land og Vand, at der først efter sommerferien vil foreligge materiale om, hvornår og hvordan sagen om sprinkling vil være klar.