23. marts 2019
Mette Thiesen, Nye Borgerlige
Mette Thiesen, Nye Borgerlige
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Birgitte Bergmann mangler ambitioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Birgitte Bergmann mangler ambitioner
Debat Helsingør - 16. november 2018 kl. 10:31
Af Mette Thiesen, spidskandidat for Nye Borgerlige i Nordsjællands Storkreds og Annette Skov Andersen, sygeplejerske og sundhedsordfører for Nye Borgerlige
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Birgitte Bergman fra Det Konservative Folkeparti mener, at vi i Nye Borgerlige laver valgflæsk, fordi vi har ambitioner på sundhedsområdet - til gavn for borgerne. Vi ønsker et mere decentralt samfund - ikke mindst på de vitale områder som sundhedsvæsen, skole og politi. Det synspunkt har vi, fordi det er det, som virker bedst. Det er der tydelig evidens for, og empirien taler også sit tydelige sprog. Udover dette klart faktuelle ønsker borgerne også mere nærhed i deres hverdag. Det har borgerne i Nordsjælland i øvrigt gjort politikerne opmærksom på ved flere lejligheder, uden at det desværre har vakt genklang.

arrow Læs også: Lokalt akut sundhedscenter i Helsingør

Som vi gjorde rede for i vores tidligere indlæg vedrørende drift af sygehuse i Region Hovedstaden, var det ikke kun en uklog og uhensigtsmæssig beslutning at lukke sygehuset i Helsingør. Det var også helt ude af trit med befolkningens ønsker. De ønskede nemlig og ønsker fortsat det nære i tilbuddet af eksempelvis sygehuse. I denne forbindelse vil vi gerne stille og roligt fra Nye Borgerliges side gøre opmærksom på, at sundhedsvæsenet/sygehuse mm. skal og bør drives ud fra borgernes behov og ønsker. Det er jo trods alt dem, som finansierer det. De er årsagen til, at sundhedsvæsenet/sygehusene har deres eksistensberettigelse. Det faktum vil vi gerne holde fast i, for den respekt fortjener borgerne/skatteyderne.

Desværre er tidligere ansvarlige politikere (både nationalt og regionalt) sluppet afsted med, at borgerne/patienterne måtte vælge mellem højtspecialiseret behandling og mere lokal behandling/nærhed. Sådan forholder det sig ikke. I Nye Borgerlige mener vi, at det skal og bør være et både og. Naturligvis skal højtspecialiseret behandling foregå på få centre. Men rigtig mange tilstande kan håndteres på mindre enheder med generalister inden for de sundhedsprofessionelle som eksempelvis læger og sygeplejersker.

Nye Borgerliges holdning er helt generelt, at er der tidligere truffet en forkert beslutning fra politisk side, som lukningen af Helsingør Sygehus er et eksempel på, må der arbejdes hen mod, at beslutningen ændres. Med andre ord rulle tingene tilbage. Det er ikke valgflæsk - det kaldes ambitioner. Det kan Birgitte Bergman og Det Konservative Folkeparti lære lidt af.

arrow Lokale løsninger for patienterne
06. november 2018 kl. 10:33 Opdateret: kl. 10:33