26. oktober 2020
Hvorfor overhovedet sende ældre på plejehjem?
Hvorfor overhovedet sende ældre på plejehjem?
Foto: Thomas Arnbo.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Begyndelsen til enden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Begyndelsen til enden
Debat Helsingør - 23. juli 2012 kl. 11:21
Af Anje Holmstad, Horsedammen, Helsingør

Debat

Nogle embedsmænd har fundet ud af, at man vil kunne spare 4-5 millioner på plejehjemmene, hvis man - som i gamle dage - laver rundepleje.

Så hvis man starter i den ene ende og hiver folk op fra kl. 07.00 - er man muligvis færdige med seancen ved middagstid. Så kan man begynde at lægge de første i seng ved middagstid. Så er man nok færdig ved 19.00-tiden.
arrow Læs også: Nej til rundevækning: Minister-begmand til Helsingør

Jamen, jamen - det er da lidet kreativ tænkning.

Hvorfor ikke gå lidt videre, og tænke langsigtet. Når dette humanistiske tankegods er gennemført, skal der jo nye forslag på bordet til næste år. Det skal der jo altid....Så for budget 2014 vil jeg foreslå, at de gamle på plejehjem slet ikke kommer op af sengen.

Hvis man allerede fra næste år gør det sådan, at de, der kom sidst op skal først i seng, så mødes det nok sådan set ved middagstid. Og så behøver plejehjemsbeboerne jo slet ikke at komme ud af den seng. Det er også så besværligt. Så kan man lave runde bleskift på sammen måde - hvad enten der er noget i bleen eller ej....... Bleskift 3 x i døgnet - altså hver 8'ne time.Og sondemadning til alle, så kan man også meget bedre styre den tid, det tager at give mad. På sygehusene bliver tallerknen jo i et vidt omfang sat foran de gamle patienter, og de, der selv kan spise med kniv og gaffel får mad. De der ikke kan - thjaaa - det er jo bare ærgerligt..... Det er jo osse så besværligt.Hvis de så ikke skal have så mange bleer og ikke skal op af sengen, så sparer vi også på vasketøjet og rengøringen. De grisser jo kun i sengen så. Thjaaaa - det kan vel med lidt kreativ tænkning give en besparelse på imellem 50-70% af det, der ikke vedrører bygninger og inventar, og det er jo en pæn besparelse - så kan vi få lidt flere kulturværftkøkkener o.l... .......Iøvrigt kan de gamle sagtens nøjes med at spise to gange om dagen. De fleste aner jo ikke, om de har fået mad eller ej.........

Nu må borgerne jo også forstå, at kommunen fattes penge. Vi har jo ingen penge. Og de par håndører vi har, skal satses i kulturen. Alle de andre (turister og besøgende) er så betagede af vores kulturtilbud. Om det giver penge i kassen???? Det er der ingen kæft, der aner noget om.

Når succesen har bredt sig fra plejehjemmene, så indfører vi rundeleg i vuggestuer og børnehaver. Fra kl. 8.00-9.00 må blå stue lege. Fra kl. 09.00-10.00 er det rød stue. Resten af tiden kan vi binde dem til bordbenene - lige som landarbejderbefolkningen gjorde engang, når de skulle arbejde for andre, og der ikke liiiige var en børnehave henne om hjørnet..... Faktisk har jeg i min tid set modellen anvendt. I min gård blev børnene tøjret til tørrestativet i gården, så man vidste, hvor man havde dem. Men det var før pædagogerne var opfundet.

Når denne model er blevet en stor besparelsessucces, så kan vi lukke SFO'erne. For dem på 7 år og op kan jo sagtens være alene hjemme nogen timer. Og ellers må man gøre som førhen. Kvinden bliver ved kødgryderne. Hvem i alverden var det osse, der fandt på den uskik, at de skulle arbejde udenfor hjemmet. Når vi (det tager nok lidt tid - men godt begyndt er halvt fuldendt) så har fået kvinderne sat på plads, så kan de jo osse igen begynde at passe de gamle i aftægtsboligen. Og så kan vi nedlægge plejehjemmene. Og så er vi tilbage til ca. århundrede skiftet - altså 1899-1900. Men det er jo også de borgerliges mål. Skulle Borgmesteren og kommunaldirektøren nu mangle forslag, så kan jeg da godt finde på nogle flere.
arrow Socialminister skal stoppe ældrevækning
21. juli 2012 kl. 03:48 Opdateret: kl. 13:47
arrow Chok-forslag: Ældre skal vækkes på samlebånd
20. juli 2012 kl. 03:45 Opdateret: kl. 13:47
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?