21. september 2020
Axeltorv i Helsingør.
Axeltorv i Helsingør.
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Axeltorv: Meet the locals, få en snak med turisterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Axeltorv: Meet the locals, få en snak med turisterne
Debat Helsingør - 16. november 2019 kl. 08:52
Af Jørgen Manniche, Helsingør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat:
Helsingør har et fantastisk spændende potentiale mellem millioner af besøgende. Helsingoranere elsker at hygge sig på torvet, men tænk om man kunne drøfte den vide verden med turisterne og få dem til at huske Helsingør for noget endnu bedre end Rænessanceslottet med ham Hamlet.

arrow Læs også: Holder borgermøde om Axeltorv

Torvet havde et platantræ, vi elskede, med en bænk, der vendte ud mod byen og torvelivet. Og vi har en danserindebrønd lidt uden for centrum, som vi elsker for den skønneste helhed med blomster og kunst.

Få noget kunst, blomster, bænke, der vender mod hinanden, nogle legesteder, lidt mere sommermusik o.s.v. op mellem nogle af de signerede brosten - måske blot oppe ved "Vandkongen" - og et skilt mod byens mærkværdigheder. Fortæl turisterne, at borgerne godt vil snakke med dem deroppe mellem blomsterne og måske vise lidt rundt og fortæl helsingoranerne om åbne göteborggensere og gæster fra Hongkong, USA og Moskva med eller uden kaffe og øl.

Ingen by i Danmark har så fantastiske muligheder for at favne så meget og gøre centrum til et menneskeligt centrum for små og fælles penge og frivillig lyst. Jeg er selv barn af Den internationale Højskole, og man kunne starte en lørdag i maj med at invitere den med til den første snak. Som tidligere fredsvagt ved Christiansborg ved jeg, at mange turister gerne vil snakke, spørge og fortælle. Og her vil de nysgerrige selv vælge sig ud, og det vil vi sikkert også og stå sammen om det fra ung til gammel og med hver sine rødder og tanker.

Kaj eller ej, torvet kan blive den bedste vej. Og under alle omstændigheder, vil det blive et smukt torv, hyggeligt og vort.

arrow Store forandringer er måske på vej på Axeltorv
07. januar 2020 kl. 09:59 Opdateret: kl. 09:59
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?