25. juni 2019
Ejeren af huset i mere end 10 år, som er et selskab kontrolleret af ejendomsselskabet Søblik, afviser at have ansvar forfaldet. Foto: Andreas Norrie
Ejeren af huset i mere end 10 år, som er et selskab kontrolleret af ejendomsselskabet Søblik, afviser at have ansvar forfaldet. Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbent brev til Byrådet om Lundegade 4

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbent brev til Byrådet om Lundegade 4
Debat Helsingør - 23. januar 2019 kl. 09:36
Af Anders Wilsbech, formand SF Helsingør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat:
Kommunen har gennem de sidste årtier arbejdet, brugt ressourcer på at beskytte/bevare de mange bygnings- kulturhistoriske miljøer, vi har i kommunen og ikke mindst dem i Helsingør by.

arrow Læs også: Helsingør, bevar mig vel

I forlængelse af det fantastiske arbejde i 70'erne fra borgere og fra kommunal side blev der senere udarbejdet et Helsingør Kommuneatlas 2000 hvor alle bygninger i kommunen blev registreret i bevaringsværdier. Dette registreringsarbejde var i samarbejde med Skov- og Naturstyrelsen og Miljø- og Energiministeriet.

Nu vil Kommunen, udvalget By-, Land og Miljø og firmaet Lundegade ApS skrotte, desavouere ideen bag Registreringsarbejde med et pennestrøg, ved at give tilladelse til nedrivning af bevaringsværdige bygninger, og det unikke gård miljø. Som der vil siges rund omkring i kommunen; Nu må kommunen spænde snublekysen (hjælmen).

At investor fra dag ét vidste Save værdierne på ejendommene, og fra dag ét har misligholdt ejendommene, måske med "tanke" kan på ikke måde retfærdiggøre en ansøgning, tilladelse til nedrivning. Hvad vil det ikke medføre for fremtiden, ren glidebane.

Nogle vil sige, giv dog tilladelse til nedrivning. Sæt ekstra-ekstra skærpet retningslinjer, krav for et nybyggeri. Samme etageareal, byggehøjde på hver enkelt bygning, røde tegltag, gul pudsede facadevægge etc. Men-men. Vi ved jo af erfaring at når byggeprojektet søges, investors får sin byggeret kan eller vil kommunen ikke kunne styre udfaldet. Det har vi jo flere eksempler på som jeg ikke vil komme in på her.

Under alle omstændigheder skal mislighold af bevaringsværdige bygninger, miljøer og spekulationsbyggeri ikke belønnes. Det må være lektien og ikke mindst et godt signal for fremtiden. Vi skal passe på vore aktiver, kulturmiljøer, mens tid er, og som kommunen i alle andre sammenhæng er stolte af.

Jeg vil foreslå og håber at Lundegade sagen kommer op på højeste politiske niveau, så hver enkelt byrådsmedlem kan tage stilling, ansvar for en eventuel meget uheldig udvikling hvis der gives tilladelse til en nedrivning.

arrow Bevaring - på skrømt
10. februar 2019 kl. 16:20 Opdateret: kl. 13:24
arrow Fordi et smukt træ ældes, skal det ikke bare fældes
04. februar 2019 kl. 17:39 Opdateret: kl. 17:47
arrow Restaurering eller genopbygning af Lundegade 4?
02. februar 2019 kl. 20:51 Opdateret: kl. 16:47