5. april 2020
Det ene udvalg skal handle om Øresund.
Det ene udvalg skal handle om Øresund.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: §17 stk. 4. - et godt ben?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

§17 stk. 4. - et godt ben?
Debat Helsingør - 27. januar 2020 kl. 13:36
Af Jørgen Bodilsen og Karin Claudia Seinberg, medlemmer af Enhedslisten
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Først vedtager et enigt By- Plan- og Miljø udvalg en indstilling fra administrationen om nedsættelse af to §17 stk 4. Udvalg. Så følger et lige så enigt Økonomiudvalg op på forslaget og sender det videre til byrådet med indstilling om godkendelse..

Formålet med de to udvalg kan lyde fornuftige. Et om Øresund og et om Klima. Selvom det kan undre, at man nedsætter et klima udvalg lige efter at byrådet har vedtaget en klimaplan.

I indstillingen fremgår det, at den konservative Kristina Kongsted skal være formand for det ene udvalg og socialdemokraten Daniel Boalth Petersen for det andet. Udvalgene skal afholde to til tre møder i 2020 og tre møder i 2021. Den indsats skal honoreres med 5% af borgmesterens løn, altså ca. 50.000 kr. Det må siges at være en god hyre. Det kunne ligne lidt af en opfølgning af fordelingen af poster efter sidste kommunalvalg.

Sammensætningen af udvalgene kan undre lidt. Efter en lidt underlig foreslået udpegning, så skal to partier udelukkes af det ene udvalg , og fire fra det andet udvalg. Når der skal være op 16 personer i hvert udvalg, kunne et par stykke til nok kun gavne, da samtlige partier i byrådet vel har fokus på klima og miljø?