17. oktober 2019
Sune Søndergaard Raunkjær(V)
Sune Søndergaard Raunkjær(V)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vigtig dagsorden at tage hul på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vigtig dagsorden at tage hul på
Debat Halsnæs - 14. januar 2019 kl. 08:48
Af Sune Søndergaard Raunkjær(V), byrådsmedlem
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg har stor respekt for di (Poula Thrane, red.) og Ældrerådets arbejde som både rådgiver og vagthund overfor udvalg og byråd. Det sætter jeg stor pris på.

Jeg er dog ærgerlig over de kommentarer Ældrerådet har i Frederiksborg Amts Avis til Venstres forslag omkring unge ansatte på plejecentre.

Så sent som i Radioavisen i dag torsdag bliver det nævnt, at der er sket et fald i optaget på plejeuddannelserne med 42%, og Ældrerådet nævner selv, at vi på vores plejecentre også har svært ved at rekruttere nok fagligt kompetent arbejdskraft. Derfor er det en vigtig dagsorden at få taget hul på nu.

Det er en kæmpe udfordring, som stort set alle kommuner står med, nu og i fremtiden. Derfor mener jeg og Venstre, at det er meget vigtigt, at vi selv som kommune kommer i gang med indsatser, der i det mindste kan afbøde den mangel. Ellers kan vi ikke levere den service i fremtiden, som vi gør i dag.

Venstres forslag er netop lagt op sådan, at administrationen skal komme med deres bud på en Halsnæs-model, også eventuelt i forhold til de andre igangværende processer Ældrerådet nævner. Modellen skal vi så evt. både drøfte politisk i udvalget og sende i høring inden en evt. vedtagelse.