27. maj 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi klapper i hænderne på vegne af miljøet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi klapper i hænderne på vegne af miljøet
Debat Halsnæs - 04. januar 2019 kl. 09:54
Af Thue Lundgaard, byrådsmedlem i Halsnæs, Enhedslisten
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Man kunne forleden læse i Frederiksborg Amtsavis læse, at Helsingørs havne på et ekstraordinært møde havde besluttet, at de selv vil hjemtage 50.000 tons flis til deres egen havn, i løbet af fyringssæsonen, i stedet for at lade transporten foregå via lastbiler fra Hundested.

Det lyder som en god beslutning, og i Enhedslisten klapper vi i vores små fede hænder på vegne af miljøet, da der på den måde, bliver en mindre trafikbelastning på vejnettet ud og ind af Halsnæs, og miljøet bliver skånet i samme ombæring.

Om det er Enhedslistens kritik af transporterne, der har fået Helsingørs havne til at træffe beslutningen, ved jeg ikke, men jeg glæder mig, hvis vi har været med til at påvirke sagen.

I forbindelse med artiklen skrev Søren Brink en åben invitation til undertegnede om at komme og få en s

nak og en kop kaffe.
Jeg tog naturligvis imod invitationen, og nød den 2 januar 2019 en kop kaffe på havnefogedens kontor.

I ovennævnte artikel spurgte Søren Brink, om det er Enhedslistens strategi at flytte arbejdspladser ud af kommunen. Og nej Søren, det er det naturligvis ikke, men vi savner stadigvæk at høre et argument der kan retfærdiggøre, at man sejler skibene forbi Helsingør med flis fra Baltikum, for så at fragte det tilbage til Helsingør via lastbiler.

Heldigvis beskriver havnefogeden, at erhvervshavnen i Hundested har det godt, faktisk så godt at havnen snakker om at udvide. Det er da dejligt at høre, og det er Enhedslistens håb, at de udvidelser vil være med miljøet i fokus.

Godt nytår og tak for kaffe.