1. april 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Valgflæsk på Nordmolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Valgflæsk på Nordmolen
Debat Halsnæs - 21. november 2019 kl. 14:46
Af Timo Jattu, Det Miljø & Radikale Parti
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der blev tydeligt sagt fra til boligprojektet på Hundested nordmole, hvilket kan gentages over 2500 borgere som meldte blankt ud at de ikke ønskede boligprojekter på Nordmolen, alligevel ser det ud til at der er flertal i byrådet, på trods af de pågældende politikeres løfter om at de ikke vil støtte en massiv boligbebyggelse eller højhuse på Nordmolen.

Når man afviser det tidligere projekt på 7500 etagemeter, da det er for massivt er det mig uforståeligt at man pludseligt er interesseret i at lade et 7800 etagemeter projekt opføre.

For det nye projekt stemte Steffen Jensen (A), Steen Hasselriis (V), Michael Thomsen (V), Thomas Møller Nielsen (V), mens Torben Hedelund (A) og Thue Lundgaard Curry (Ø) stemte imod. Anja Rosengreen (F) var fraværende med afbud - I det mindste står Thue, ved sit ord.

"Tusindvis af borgere har givet udtryk for, at de ikke ønsker høj og massiv boligbebyggelse her, og derfor ønsker vi at ændre kommuneplanen for Nordmolen, så der generelt kun må bygges i 1-1½ plan." Frederiksborg Amts Avis 13. juni 2017 - Steffen Jensen - nuværende borgmester i Halsnæs.

Ligeledes er det interessant at man i referatet fra Udvalget for Miljø og Plan fra den 6 marts, 2019 skriver følgende:

"Byggeriet kan ikke overstige 1,5 plan noget sted på området, og de i sagsfremstillingen opstillede krav a - g, skal indarbejdes i et eventuelt lokalplanforslag, fraset pkt C, som må vurderes i forhold til et konkret lokalplanforslag. Såfremt disse forventninger ikke imødekommes af Hundested Havn, påbegyndes proces om tilbagekøb af det område, der tidligere var ejet af Halsnæs Kommune." For stemte: Anja Rosengreen (F), Torben Hedelund (A) og Jannik Haulik Jørgensen (A) - Imod stemte: Steen Hasselris (V) og Walter G. Christophersen (O).

Byggeriets 2-3 plan, med lidt ekstra skub af kote 2.8 resulterer i et massivt byggeri dobbelt så højt som de udmeldte 1,5 plan. Det vil ændre bybilledet markant i fremtiden, og når man bygger så voldsomt tæt på et af vores åndehuller i Halsnæs, så kommer der bivirkninger.

Vi har Trekanten som trækker besøgende fra et meget stort område, både turister og lokale, og de ligger rigtigt mange penge i kommunen. Når man lukker stranden inde, så bliver den automatisk mindre, og med de forringede muligheder for parkering - Bliver det simpelthen for besværligt at komme på stranden, der ligeledes ikke er så tiltrækkende længere pga. byggeriet. Når man ligger på stranden, vil bygningerne rent faktisk være 13-15 meter høje, alt efter hvor man ligger på stranden.

Det er mig stadigt uforståeligt at man overhovedet kunne sælge denne grund til 2.5 millioner kroner, når man allerede ved hvor stor rekreativ betydning, den har for Hundested, og derved Halsnæs. Måske hænger det sammen med den tidligere lokalplan for området, og jeg har undret mig meget om hvem der stod bagved denne ændring og ikke mindst salget af grunden - Det er der ligeledes blevet kommenteret på gentagende gange på Facebook. Hvem har foranlediget dette salg, og hvem kommer til at tjene penge på dette salg - En ting er sikkert det kommer til at koste borgerne i Halsnæs på pengepungen, og vi mister en stor del turister. Hundested havn bliver lige så ligegyldig, og død som alle de andre steder, man har bygget boliger på havnen, som det også er skrevet gentagende steder tidligere. Selv i aviserne advarer man om at de arkitekter tegnede profit bolig projekter, dræber havnelivet.

I Halsnæs avis står der d. 14 dec., 2015 at der indgår en tilbagekøbsklausul i købsaftalen, hvilket betyder at kommunen kan købe arealet tilbage til den samme pris, hvis der ikke er udviklet på arealet om tre år. Kommunen vil derfor kunne have købt grunden tilbage d. 14. dec. 2018. Vi er nu nået til 18. november 2019...er det sådan at kommunen mangler penge til at købe grunden tilbage, så låner jeg gerne kommunen et par tusinde.

Grunden skal tilbage på kommunens hænder således at den kan blive det rekreative område, som den har potentiale til.

Mit klare budskab til byrådet er at bruge tilbagekøbsklausulen, med det samme.