13. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Urent trav ved menighedsrådsvalget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Urent trav ved menighedsrådsvalget
Debat Halsnæs - 03. marts 2021 kl. 09:07
Af Thomas Lind, Tangvej 1, Liseleje

Ved efterårets valg til menighedsrådet, overtrådte den daværende valgbestyrelse (i Melby,red.) bevidst de nye regler om en valgforsamling, der skulle sikre et fair valg. Denne overtrædelse skete på trods af, at menighedsrådet havde spurgt om lov til at afvikle valget med de ønskede ændringer og havde fået et afslag fra stiftet til ændringerne.

Den ene ændring der her er tale om forhindrede nye kandidater i at præsentere sig selv inden valghandlingen var sat i gang.

Der blev også efter, hvad jeg er blevet gjort bekendt med, begået endnu en fej hindring for håbefulde aspiranter til menighedsrådet. Menighedsrådet gjorde det nemlig muligt at samle fuldmagter til valget. Men det var kun få af de opstillede, der fik denne information og så er det jo op ad bakke for nye aspiranter. Dette er ganske simpelt ikke fair!

Men nu skal valget så måske gå om.

Men er det ikke lidt lige, som at lade ræven vogte gæs, når det igen er den samme valgbestyrelse som sidst, der skal afvikle valget.

Ikke engang den formand, som bevidst overtrådte reglerne, er ændret.

Jeg håber virkeligt, der er mange der vil holde et vågent øje med dette omvalg, hvis der ikke bliver ændret i valgbestyrelsen.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?