24. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Undres over beslutning om Solskin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Undres over beslutning om Solskin
Debat Halsnæs - 27. august 2019 kl. 09:07
Af Thue Lundgaard, byrådsmedlem Enhedslisten Halsnæs

I sidste uge vedtog Udvalget for miljø og plan at give tilladelse til nedrivning af Solskin i Liseleje. Jeg må indrømme at jeg undres over en sådan beslutning.

Solskin er vurderet som værende bevaringsværdigt, hvilket vil sige at man ikke bare kan få lov at nedrive det. Bevaringsværdige bygninger har en særlig betydning for området, og i tilfældet med Solskin gælder det samme. Huset har den charme sjæl og udtryk, som man har vurderet er bevaringsværdigt.

Nu er der en som har købt bygningen som har ansøgt om at få lov til at nedrive bygningen, da det vil være dyrt at renovere den. Jeg formoder man har kendt til husets tilstand idet man har købt det, og det kan derfor næppe komme som en overraskelse at der skal bruges penge på at renovere.

De fleste får en tilstandsvurdering i forbindelse med huskøb, og denne bruges netop til at beregne hvad en udbedringen vil koste.

I forbindelse med kommunalvalget i 2017 blev der afholdt et vælgermøde i Hundested, som netop handlede om bygningsbevarelse. Der var både SF og Socialdemokratet enige i, at man skulle overveje at klassificere flere bygninger som bevaringsværdige. netop derfor under jeg mig over beslutningen i udvalget.

Køberen af Solskin må formodes at have kendt til standen på bygningen, men alligevel valgt at søge om tilladelse til nedrivning.

Vi har flere steder i kommunen hvor man har bygninger som er vurderet bevaringsværdige, men som bare får lov til at stå hen. Skal de nu også bare ansøge om at få lov at rive ned?

Jeg synes det er en glidebane, at man har åbnet op for at vælge den løsning, og er bekymret for hvilke andre bygninger der nu kan få samme tur.

Med håbet om at dette er en enlig svale

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?