25. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Torup Ting har høj fokus på trafikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torup Ting har høj fokus på trafikken
Debat Halsnæs - 23. juli 2019 kl. 12:41
Af Peter Plant og Carsten Møller, Torup Ting

Alle som bor midt på Halsnæs i det gamle postnummerdistrikt 3380 Dyssekilde er medlemmer af Torup Ting. Tinget arbejder for at udvikle lokalområdet, for tiden med særligt fokus på trafiksikkerhed og udvikling af den nye bydel Hvideland.

arrow Læs også: Kunstner håber at få knust fod hjem

Torup Ting er lokalrådet for dette område, og er organiseret som en almindelig forening med årlig generalforsamling, bestyrelse og arbejdsgrupper. Vi kalder dem Småting. En af dem arbejder med Veje og stier. Vi har lavet en samlet trafikplan for Torup og omegn. I den lægger vi vægt på at beskytte de bløde trafikanter og nedbringe hastigheden for biltrafikken. Det vil sige, at fodgængere, løbere, cyklister og ryttere får sikrere forhold, mens bilerne må køre lidt langsommere og tilpasse sig den øvrige trafik. Vi arbejder derfor for 2 minus 1-veje, bedre skole-cykelstier og fartbegrænsning. Vi er helt almindelige borgere, som gør dette frivilligt for at forbedre forholdene i vores lokalområde. Og vi gør det i samarbejde med Halsnæs Kommune, som står for de tekniske løsninger. Således også på for eksempel Haldvejen, hvor kommunens teknikere har valgt en afgrænsning af kørebanen med en særlig afmærkning i forhold til gang-arealet.

Torup Ting er et levende eksempel et lokaldemokrati i udvikling. Ved de velbesøgte to-tre årlige borgermøder er netop trafik/veje/stier blevet drøftet gentagne gange, og den samlede trafikplan for Torup og omegn er blevet fremlagt og borgermøderne har tilsluttet sig den. Torup Ting er lokaldemokrati i praksis. Alle har en røst. Og alle er velkomne til at deltage i arbejdet med at præge Torup. For eksempel har Torup Ting været meget aktiv - sammen med Torup Fonden - i forbindelse med udviklingen af den nye bydel, Hvideland. Også her har mange lokale folk bidraget i arbejdet med blandt andet lokalplanen. Og det helt frivilligt.

Har debatten om sexisme taget overhånd?