27. maj 2020
Tillykke med det nye sted, Liseleje, skriver debattøren
Tillykke med det nye sted, Liseleje, skriver debattøren
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tillykke, Liseleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tillykke, Liseleje
Debat Halsnæs - 08. juli 2019 kl. 14:25
Af Peter Rixen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Løgelandsvej 27
Helsinge
DEBAT
Der er nu oprettet en ny cafe i det gamle turistkontor imod stranden. Tidligere lå dette hus tomt og ubrugt - selv toiletterne kunne ikke bruges og der var ingen turistinformation mere.

Så kommer der nogle unge iværksættere til Liseleje og ser muligheden her i en sommerperiode for at få liv i dette gamle hus. De har forhandlet med Halsnæs Kommune og får en deal, at de kan sælge forskellige drikke og lidt at spise, hvis de åbner og ordner toiletterne og sætte turist brochure op, til gavn og glæde for de mange besøgende.

Jeg har besøgt stedet og der er indrettet et fin lille køkken med venlig betjening.

En strålende historie for et samfund som har svært med fornyelse.

Reaktionen på denne beskedne fornyelse lod ikke vente længe på sig fra en af de garvede forretningsdrivende i byen. Han var og er chokeret over, at han ikke mere kan få lov at styre alt, hvad der skal ske i Liseleje og kritisere Kommunen voldsomt-som om de har gjort noget strafbart.

Det glæder mig, at Halsnæs Kommune har forsvaret de unge mennesker strålende initiativ, som virker -trods den megen blæst - til at blive et hyggeligt sted at slappe af inden eller efter en strandtur.

Tillykke Liseleje med en lille fornyelse af cafelivet, som man kun kan håbe vil betyde, at der i fremtiden vil ske endnu mere fra udenbys igangsættere. Havnen ligger stadig og spøger- det ville give Liseleje og Halsnæs Kommune et kæmpe skridt frem imod et mere levedygtigt næringsliv , som vil styrke hele området og gøre Liseleje mere attraktivt.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?