19. september 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sune Raunkjærs røde mareridt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sune Raunkjærs røde mareridt
Debat Halsnæs - 18. september 2017 kl. 17:14
Af Hans Hansen, KV17 kandidat for Alternativet
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter sidste byrådsmøde fantaserer Venstres Sune Raunkjær om en kommende ekstrem venstrefløj i Halsnæs. Han appellerer til de "kære borgere og vælgere" om at følge den vej, som Venstre har anvist i indeværende byrådsperiode. En tid som skamroses i store tal og flotte ord.

En markant venstrefløj får vi nok aldrig her i Halsnæs. Men vi kan forhåbentlig se frem til en epoke, hvor majoriteten af vælgerne prioriterer et rødt-grønt udspil til samarbejde om de bedste og mest visionære tiltag for flest mulige af de "kære borgere".

At borgmesteren havde gjort et prisværdigt forarbejde i den aktuelle sag om folke-dansernes byggepenge, gør det jo ikke til nogen dårlig ide at undersøge en måske endnu bedre løsning til gavn for en større del af foreningslivet. Det var vel stort set det, Helge Friis lagde op til.

Og så er Raunkjær forarget over en kampagne om brugen af pesticider i private haver. Det krænker øjensynligt den private ejendomsret og selvbestemmelse. Man skulle tro, at Raunkjær påberåber sig privat ejendomsret helt ned i vores fælles grundvand. Det tyder vel blot på, at der er et markant behov for en kommunal oplysningskampagne.

Ville det ikke være fornuftigt, om Sune Raunkjær sparede lidt på sine profetier om de rød-grønne partiers adfærd, hvis det bliver dem, der kommer til at bestyre et flertal? Så kunne han evt. bytte sine mælk og honningfantasier, hovsaløsninger, panikfyringer og de rungende ekkoer i en tom kommunekasse ud med nogle konstruktive tanker om samarbejde til borgernes bedste.

Hans "kære borgere og vælgere i Halsnæs" har i mine ører en temmelig hul klang. Og den bliver ikke mindre hul af, at han på egne og sit partis vegne prøver at tage æren for langt mere, end der er belæg for.