16. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stop for byggeri af »sommerhusfabrikker«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stop for byggeri af »sommerhusfabrikker«
Debat Halsnæs - 07. maj 2020 kl. 10:20
Af Søren Bald, formand for Ejerlauget Sandbo, Sandbogårds Alle 5, 3300 Frederiksværk

Den seneste tid har bragt mange artikler og indlæg om problemerne med de store »sommerhusfabrikker«, som er opført flere steder i blandt andet Halsnæs og Gribskov. De er reelt en åbenbar trussel mod det fredelige liv i sommerhusområderne, og det er et problem, at der allerede findes for mange, som næppe overholder Erhvervsstyrelsens regler, som sætter grænser for den massive udlejning, der skal til for at finansiere byggeriet. Det er jo ikke huse til ejerne selv!

Men sket er sket. Nu gælder det om at forhindre gentagelser, og heldigvis er der i Halsnæs politiske kræfter, som kan se det fornuftige i at få lavet lokalplaner, der kan beskytte de eksisterende sommerhusområder.

I ejerlauget Sandbo, hvor vi har ejendomme i både Halsnæs og Gribskov, er medlemmerne i Gribskov-delen beskyttet af en fortrinlig lokalplan 531.01, som jeg kun kan anbefale sommerhusejerne og politikerne i Halsnæs at kigge på, hvis de vil beskytte områderne mod »sommerhusfabrikker«.

Det kan kun gå for langsomt med at få udarbejdet og vedtaget lokalplaner for de sommerhusområder i Halsnæs, der lige nu ikke er beskyttet mod den vandalisme som »fabrikkerne« er udtryk for.

Et sommerhusområde er til sommerhuse og ikke til gigantiske bygninger med 20-30 sengepladser og med store udeområder, der reelt skænder områderne og lægger pres på det fredelige sommerhusliv, som almindelige sommerhusejere gerne vil leve.

Og mens udabejdelsen af lokalplanerne står på, må Halsnæs kommune ikke begå de tidligere fejl. Kommunen må konsekvent sætte en stopper for de »sommerhusfabrikker«, der alene etableres med henblik på udlejning.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?