13. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smid ikke Halsnæs på perronen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smid ikke Halsnæs på perronen
Debat Halsnæs - 27. april 2020 kl. 15:38
Af Thomas Møller Nielsen, byrådsmedlem (V)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Regionens trafikudvalg skal snart tage stilling til store besparelser i den kollektive trafik. Fra administrativ side er der frembragt en række besparelses scenarier, der på forskellig vis anviser mulige løsninger.

Et gennemgående træk er at lokalbanen mellem Hillerød og Halsnæs er udset til at være i spil til forringelser i samtlige scenarier. Forringelserne vil specielt ramme de små og mindre lokalsamfund som ellers helt i tråd med intentionerne i "fingerplanen", har ladet bosætningen udvikle sig i veletableret landsbysamfund langs lokalbanens stations net. Men også andre kedelige sidegevinster vil blive et resultat.

Venstre i Halsnæs har fra begyndelsen trukket i nødbremsen for at stoppe den fuldstændig absurde prioritering, senest har vi på et regionalt dialogmøde(skype) fastholdt vores kritik. Et samlet byråd har indsendt en indsigelse til regionens trafikudvalg, det med et budskab om at få pillet enhver tanke, om at forringe lokalbanens drift, ud.

Vi savner at se nogle scenarier der ikke har så meget slagside for Nordsjælland som der er lagt op til.

Venstre i Halsnæs har svært ved at tro at de ansvarlige regionspolitikere vil fastholde forringelserne på lokalbanen, som for Halsnæs er hovedpulsåren i den kollektive trafik. Derfor siger vi tak- men nej tak til de skitserede besparelsesscenarier, og budskabet er at man rimeligvis vil prioritere langt mindre besparelser i Nordsjælland, og i stedet finder dem der hvor man i forvejen er solidt dækket med kollektiv trafik, som f.eks København.

Fastholdes forringelserne vil man samtidigt tage et skridt tilbage i klimaindsatsen for at nedbringe co2 niveauet, alene det bør få et større flerfarvet flertal til at takke nej tak.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?