13. december 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skønt med flertal for ny skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skønt med flertal for ny skole
Debat Halsnæs - 18. september 2017 kl. 17:14
Af Michael Thomsen, Byrådsmedlem (V), Udvalgsformand for Skole, Familie og Børn.
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På byrådsmødet tirsdag aften har et flertal af partierne tilkendegivet at der skal bygges en ny skole i Frederiksværk. Venstre har klart meldt ud fra starten, at vi mener der skal bygges en helt ny skole i stedet for at renovere Enghaven. Vi havde oddsene i mod os, for de 4 socialistiske partier i byrådet havde på forhånd aftalt, at de ikke ville træffe beslutning om fremtiden for Frederiksværk skole, matrikel Enghaven før et nyt Byråd var blevet valgt. Så måtte elever, forældre og personale blot afvente fremtiden i uvished til engang i 2018.

Venstre havde det som mål, at vi drøftede en ny skole på budgetseminaret - det lykkedes. Det er Venstres mål, at vi allerede i budgettet for 2018 sætter penge af til en ny skole. Det ser også ud til at lykkes efter udmeldingerne på byrådsmødet. Tak for opbakningen til de øvrige partier.

En helt ny skole skal designes så den bliver fremtidens skole, med moderne og inspirerende læringsmiljøer der kan styrke faglighed, kreativitet, læring og trivsel for eleverne. Det skal være fremtidens skole som kan skabe rammerne til en inspirerende og innovativ arbejdsplads, der kan tiltrække endnu flere dygtige medarbejdere og ikke mindst borgere til Halsnæs.

Så er der lige det med finansieringen, og selv om det går godt i Halsnæs, og vi de sidste 4 år har afdraget mere end 150 mio. kr. på gælden, så kan vi ikke klare en ny skole uden at optage lån. Det gode er, at fordi vi afdrager gælden med over 45 mio. om året, så er en ny skole betalt når den tages i brug.

Tilbage står afklaring af placeringen af den nye skole. I Venstre har vi foreslået at den placeres i Rådhusparken, men vi er åbne for andre placeringer. Det skal afklares på baggrund af mere viden samt en grundig borgerinddragelse og inddragelse af børn, forældre og ansatte. Den proces ser vi meget frem til i Venstre, og vi glæder os til forsat at investere stort i Folkeskolen i Halsnæs.