13. december 2017
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF ønsker vækst og demokrativækst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF ønsker vækst og demokrativækst
Debat Halsnæs - 09. oktober 2017 kl. 09:45
Af Anja Rosengreen, Byrådsmedlem og Borgmesterkandidat for SF
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vækst - demokrativækst - en mærkesag for SF

Venstre og andre partier i den såkaldt blå blok, fortæller historien om sig selv som de eneste, der interesserer sig for vækstdagsordenen i Halsnæs Kommune. SF er også optaget af vækst - demokrativækst for eksempel:

Når jeg hører om Torup Things besværligheder med at få etableret nødvendige cykelstier ind og ud af Torup, samtidig med, at Torup samarbejder med forvaltningen om udvidelse med henblik på at få flere til at flytte til kommunen, hænger det jo ikke sammen?

Vi må og skal sikre hverdagstrafikken for borgerne - det vil sige cykelstier til skoler og idrætsfaciliteter, indkøb og naturen. Når vi lever op til disse forventninger fra vores nuværende borgere, ja så tror jeg også, at flere kommer til.

Torup Thing er, ligesom øvrige lokalråd, et demokratisk nedsat lokalråd, som har måttet kæmpe uforholdsmæssigt for at opnå reel indflydelse på beslutninger der har konsekvenser for Torup.

I SF har vi langt større forventninger til samarbejdet med Lokalrådene. Et lokalråd bør involveres lang tid inden, ideer bliver sat til politisk beslutning, og ikke først i en høringsfase. Lokalråd bør have adgang til at sætte dagsorden for lokale projekter og tiltag. Lokalråd bør have dialogadgang med de politiske udvalg, på linie med fx. Skole- og dagtilbudsbestyrelser. Når vi giver vores lokalråd indflydelse, bliver de til attraktive bosætningsområder og så får vi vækst.