28. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Restriktive vilkår for besøg på plejecentre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Restriktive vilkår for besøg på plejecentre
Debat Halsnæs - 15. maj 2020 kl. 12:23
Af Susan Eirfeldt, byrådsmedlem for Venstre

Ældrerådet i Halsnæs Kommune sendte forud for byrådsmødet et brev til byrådet, hvor der gøres opmærksom på, at Ældrerådet ikke er blevet informeret eller er blevet hørt om nye tiltag og ændringer i besøg på plejecentre.

I Venstre respekterer vi det store arbejde Ældrerådet udfører, og det er nødvendigt, at Ældrerådet rettidigt høres i de sager der er relevante. Specielt i denne COVID-19 periode er det vigtigt, at Ældrerådet informeres.

Der er ros til Administrationen, der var hurtige til at lukke ned for besøg, da COVID-19 brød ud, for derved at undgå smitte på vores plejecentre. Men det vil sige, at vores beboere på plejecentrene i Halsnæs Kommune har været uden besøg i 2 måneder. Det er meget længe, specielt for de beboere hvor deres eneste lyspunkt i dagligdagen er besøg, og for de pårørende der ikke har kunne følge med i beboerens hverdag.

Når beboeren ikke har kunne modtage besøg i en længere periode, kan der komme konsekvenser som øget risiko for depression, ensomhed, manglende livskvalitet og tab af både fysisk og mental funktionsevne.

Og vi skal ikke glemme, at besøg på plejecentre er vigtig - for hver eneste dag er kostbar. Derfor mener vi ligesom Ældrerådet, at når der nu er blevet åbnet for besøg på udearealer, så skal besøgstiden som minimum være 1 time og gerne flere gange om ugen. Det skal naturligvis foregå under hensyntagen til retningslinjer og sikkerhed for de ældre.

I Venstre bakker vi op om Ældrerådets kritik. Vilkårene for besøg på plejecentrene er for restriktive. Det er ikke nødvendigt, at der skal være en medarbejder til stede ved besøg. Det kan være en krænkelse af privatlivets fred og det er mennesker med selvbestemmelse vi har med at gøre. Der kan være ting der skal tales om, som beboeren eller den pårørende ikke ønsker en medarbejder skal involveres i.

Har debatten om sexisme taget overhånd?