23. maj 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pædagogisk opgave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pædagogisk opgave
Debat Halsnæs - 08. januar 2019 kl. 10:26
Af Niels Bendix Knudsen,
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lille Havelsevej 86, Ølsted

På sidste dag i 2018 slås det stort op Frederiksborg Amts Avis at Hundested havn mister 600.000 kr. på manglende losning af flis til Helsingør fjervarme.

Det har da længe undret den almindelige borger at denne flistransport har fundet sted. Skibene sejler forbi Helsingør havn få hundrede meter fra fjervarmeværket og til Hundested hvorefter det køres på store lastbiler mere end 50 km ad de i forvejen belastede landeveje til gene for bilister og andre vejfarende!

I bedste fald må det kaldes torskedumt! Men i Søren Brinks optik er det at vækste. Nu tvivler jeg på at Enhedlistens lokalpolitikere er valgt ind på at vækste, men på andre værdier så som klima og at mindske CO2-udledningen.

For en gammel landmand er det modsatte af vækst misvækst. Det vil sige at noget gror langsomt eller bliver misdannet. Med den hidtidige flistransport blev vort lokalsamfund/miljø misdannet. Vækst er et værdiladet ord, der ikke kan stå alene uden at der spørges hvilken vækst det drejer sig om?

Jeg kan godt forstå at havnefogeden prioriterer sin egen havn, men derfor kan man godt se ud over sin egen næsetip, for klima og miljø-spørgsmål løses i bredere perspektiver. Derfor tak til Enhedslisten, hvis I har været med til at skubbe i den retning, som også andre partier burde følge op på.