23. maj 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu skal vi finde penge til Kregme-rundkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal vi finde penge til Kregme-rundkørsel
Debat Halsnæs - 07. november 2018 kl. 12:51
Af Hans Andersen, folketingsmedlem valgt i Nordsjællands Storkreds (V) og Michael Thomsen, byrådsmedlem i Halsnæs Kommune (V)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To løsninger, ét budskab: Den samfundsøkonomiske gevinst ved at lette køen i Kregme er tårnhøj. Det er meldingen i to nye rapporter fra Vejdirektoratet, som hverken er til at tage fejl af, eller få armene ned over.

Vejdirektoratet peger nemlig på to løsningsmuligheder - en udvidet rundkørsel eller etablering af lysregulering - som begge vil lette trængslen med omkring 50 procent. Det bliver et "ja tak" herfra, så nu handler det om at presse på for en pose penge til Kregme - det vil vi arbejde for.

Vi vil rettere sagt fortsætte arbejdet. For det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi gennem længere tid har banket på hos transportministeren og Vejdirektoratet for at få udarbejdet rapporterne, så vi med solidt bevismateriale i hånden kan fortælle flertallet på Christiansborg, at der ikke er nogen vej uden om Kregme-rundkørslen. Det er en sjældent set god forretning at lette trængslen i Kregme, så vi bliver ved med at banke på de rigtige steder, så vi kommer helt i mål med projektet.

Og vi skal selvfølgelig i mål hurtigst muligt, det er klart. Om muligt skal de 22-27 mio. kr., som projektet alt efter model vil koste, findes allerede i finansloven for 2019, som der forhandles om i disse dage. Alternativt skal pengene afsætte i den trafikaftale, der skal laves i 2019.

Vi glæder os over at have taget et vigtigt skridt med to rapporter, der ikke er til at tage fejl af. Nu handler det om at få sendt en pose trafikmillioner til Kregme hurtigst muligt. Og der skal ikke være nogen tvivl om, at vi fortsætter arbejdet. Så borgerne kan bruge sin tid dér, hvor det giver mest værdi - og det er ikke i en kø i Kregme.