1. december 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nordkysten skal være mere tilgængelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordkysten skal være mere tilgængelig
Debat Halsnæs - 17. november 2020 kl. 18:39
Af Jørgen Busch, Horsensvej 10, Helsingør

Jeg finder, at projektet Nordkystens Fremtid, kystsikringen og sandfodringen på Nordkysten er interessant for alle os borgere i de tre kystkommuner Halsnæs, Gribskov og Helsingør.

Jeg finder, at tiden nu er moden til, at kysten bliver mere og bedre tilgængelig for offentligheden og borgerne og finder, at der er en historisk god chance for at sikre adgangen til kysten i alle tre kystkommuner.
Startende med et forslag om et stiforløb på stranden fra Helsingør til Hornbæk, flere stier ned til kysten gennem de tæt bebyggede områder samt færdiggørelsen af cykelstien på landsiden.
Så et forslag om sikring af Nordkystens natur-, dyre- og planteliv og biodiversitetspotentialer.

Fra NIRAS' notat af 12. juni 2018 om Afgrænsningsnotat for miljøvurdering og dets tabel 1, skal jeg fremhæve: Side 16: Ålegræs, makroalger, bunddyrs betydning for økosystem. Side 17: Potentielt påvirke fisk. Side 18: Vurderes ikke at påvirke fugle. Side 18: Påvirkning af havpattedyr ubetydelig. Side 19 : Påvirke naturforhold. Side 20: Påvirke overdrev og heder og §3 beskyttede vandløb. Side 20: Ikke påvirkninger af pattedyr. Side 23: Ikke forventes at ske påvirkning. Side 24: Ikke kan udelukkes, at der påvirkes. Bilag IV-arter: Side 26: Ikke bliver påvirket.

Miljøvurderingen ender forventelig ud i, at det ikke har relevans, eller ikke er væsentligt. Min opfordring til projektledelsen for Nordkystens Fremtid og dem som skal udarbejde miljøvurderingen for projekt Nordkystens Fremtid, er derfor at, udover dem, indhenter de yderligere faglig viden og evidens fra eksterne biologer, bidrag fra plante- og dyreetiske foreninger, fugleværnsforeningen, fiskerimuseer og Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdelinger i Halsnæs, Gribskov og Helsingør.

Med ønsket om en bæredygtig Nordkyst for lodsejere, borgere og ikke mindst naturen.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?