21. august 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Når erhvervschauffører får synsproblemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når erhvervschauffører får synsproblemer
Debat Halsnæs - 15. maj 2018 kl. 11:01
Af Ole Larsen, Strandvejen, Frederiksværk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er med stor bekymring at jeg må konstatere, at mange erhvervschauffører kører rundt med synsproblemer. På Strandvejen i Frederiksværk kører der dagligt mange tunge køretøjer igennem, som smutvej, selvom der i begge ender af vejen er skiltet med forbud for køretøjer over 3500 kg, med mindre de har et lovligt ærinde. Skiltene er store, så det er bekymrende for trafiksikkerheden, at de ikke ses.

Erhvervschaufførerne ved godt hvad de betyder, idet de alle har bestået krævende teori og køreprøver, så det er ikke derfor, at de ikke respekteres.

Den tunge trafik er til stor gene og risiko på hele Strandvejen og er ødelæggende på både bygninger og vej. Chikanerne forstærker blot generne, idet f.eks. slingrechikanerne ofte bliver påkørt, da hastigheden ikke nødvendigvis behøver at sættes ned, og hjulene ofte kører over kantsten og forhøjninger på disse så det larmer og husene ryster og slår revner.

Det starter, alle hverdage, tidligt om morgenen, så vækkeuret er blot til pynt. Det er mange forskellige firmabiler som repræsenterer den ulovlige kørsel, men nogle af dem kan nævnes her: Nobina busfirma, Sct. Entreprenørbiler, diverse tankbiler, lastbiler og vogntog, diverse busselskaber, vogntog, udenlandske lastbiler til Stålværket, som kører på gamle gps og mange flere...

Jeg håber, at de erhvervschauffører, som kører ulovligt på Strandvejen, enten går til en optiker/øjenlæge eller kigger en ekstra gang i teoribogen, ifald de har glemt, hvad der står i den.

Undertegnede er selv uddannet erhvervschauffør til både lastbil og bus, men har altid respekteret gældende love, regler og andres ejendom.