12. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mobilmast som Rundetårn? Nej tak!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mobilmast som Rundetårn? Nej tak!
Debat Halsnæs - 30. april 2020 kl. 08:27
Af Caroline Nellemann, Lars Hvidberg, Eva og Allan Hansen,
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Englunden, Melby

Mange sommerhusbeboere omkring Tollerup Strandvej og Udlodsvej er først nu, tilfældigt, blevet opmærksomme på planerne om at opføre en 36 meter (= Rundetårn!) høj mobilgittermast midt i den unikke, grønne kystkile, som er et værdifuldt landskab med særlige naturværdier.

Kommunen har nemlig ikke ment, at det var nødvendigt at orientere eller høre naboer eller grundejerforeninger. Man har i stedet valgt at tolke høringsforpligtelsen således, at kun de to gårdejere, hvis MARKER støder op til Melby Skytteforening (som vil udleje areal til masten) skulle høres og få mulighed for at gøre indsigelse.

De nærmeste naboer er sommerhusbeboerne på Egelunden, kun ca. 150 meter fra kæmpemasten. Og mange, mange flere i hele området mellem Tollerupvej og Hyllingebjerg vil nu få ødelagt oplevelsen af det smukke og enestående landskab i kystkilen. At vi er mange, der elsker Halsnæs som en grøn kommune, der passer på vores naturværdier, klinger meget hult.

Nærmeste mast står vest for Melby Station, og signalet herfra bliver højst sandsynligt forringet af de træbælter, som de senere år er vokset op langs østsiden af Tollerup Strandvej. På et kort fremgår det, at træerne står præcis i linjen mellem Melby-masten og områderne med mindre god dækning. Skovrejsning er uønsket og ikke tilladt i den grønne kile, men det har kommunen siddet overhørig. Hvorfor? Start med at se, hvad mere åbent landskab kan gøre for dækningen.

Masten er planlagt i kote (højde) 12 meter, derfor den meget høje og voldsomme gittermast på 36 meter. Kunne man forestille sig, at det højtliggende areal omkring Dyssekilde Station var en bedre løsning, hvor man kunne bruge en lavere og mindre synlig mast? Trods alt bedre end midt i et naturområde. Torup skal udvides med en ny bydel og nye beboere mod syd, det taler også for en placering her.

Alt i alt dårlig stil og stærkt kritisabelt, Halsnæs Kommune. Drop de naturvandaliserende planer nu, ryst posen og hør borgerne.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?