19. april 2019
Steffen Jensen(S)

Foto: Kasper D. Dønbo
Steffen Jensen(S) Foto: Kasper D. Dønbo
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Misvisende at sige, at vi sparer 12 mio. kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Misvisende at sige, at vi sparer 12 mio. kr.
Debat Halsnæs - 14. september 2018 kl. 14:27
Af Steffen Jensen(S), borgmester i Halsnæs Kommune
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Frederiksborg Amtsavis kritiserer LOS (Landsorganisationen for sociale tilbud) og socialpædagogerne i Nordsjælland, at Halsnæs Kommune vil spare 12 mio. kr. på udsatte børn. Ja det er rigtigt, at vi forventer at kunne holde udgiftsstigningerne i ro i de kommende år. Men forud for dette er der over de senere år tilført området rigtig mange penge. Alene i 2018 er der netto tilført ca. 30 mio. kr. og i 2019 er det tidligere besluttet at tilføre 13 mio. kr. oven i dette tal. Altså i alt 43 mio. kr. ekstra, og derfor er det en kreativ omgang med sandheden at sige, at vi sparer på området.

Tværtimod.

Faktisk er kommunens nuværende økonomiske problemer netop et udtryk for, at børnene går forud for økonomi. At vi nu anbefaler at gå over til en anden type af indsats handler primært om, at vi tror på, at nogle af børnene faktisk vil få en bedre opvækst, hvis vi i stedet giver en massiv støtte i og uden for hjemmet frem for at anbringe. En anbringelse er i nogle sager nødvendigt, men det er langt fra en løsning, som er perfekt.

F.eks. oplever nogle børn at skulle være hos flere plejefamilier i løbet af deres opvækst, hvilket giver børnene det stik modsatte af, hvad de har brug for. Nemlig en ustabil opvækst. At vi så samtidig tror, at vi kan sætte en prop i udgiftsstigningerne ved at omlægge indsatsen er kun positivt, og det ændrer ikke på det samlede billede af, at området inden for de senere år er blevet tilført mange ekstra ressourcer.