21. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mini-SFO ligner en spareøvelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mini-SFO ligner en spareøvelse
Debat Halsnæs - 18. juni 2019 kl. 13:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Gitte Nolte, tillidsrepræsentant for pædagogerne i Frederiksværk Børnehus

Er mini SFO en god ide, når prisen er dårligere normering i dagtilbuddene? Hvis man spørger de pædagoger, der arbejder i Halsnæs Kommunes daginstitutioner, vil der lyde et stort rungende NEJ!

Vi kan ikke tåle at blive nednormeret yderligere, normeringen i vores daginstitutioner er i forvejen så ringe! Pædagoger, assistenter og pædagogmedhjælpere kæmper dagligt en brav kamp for at medvirke til børnenes udvikling og trivsel. Derfor virker mini SFO forslaget som en kold klud i ansigtet, for bliver det gennemført, vil det betyde en yderligere belastning i vores arbejdsmiljø.

Alle dagtilbud vil blive trukket 13.500 kroner per barn, der sendes af sted i mini SFO. Som eksempel har vi i Frederiksværk Børnehus i år 26 børn i storegruppen - der vil altså blive trukket 351.000 kroner fra vores budget. Det svarer ca. til en pædagog på fuld tid.

Så vil nogen sikkert sige, jamen I får jo så 3 måneder med færre børn indskrevet. Det er rigtigt, men da pædagoger ikke er sæsonarbejdere, vil normeringen blive ramt hele året.

Forslaget er en realitet og ikke bare dårlige rygter! Et politisk flertal i Udvalget for Skole, Uddannelse og Dagtilbud har vurderet, at det er en god ide at indføre mini SFO for samtlige børn, der skal starte i skole i 2020. Forslaget er nu på vej til byrådssalen.

I sagen står, at der i dialogprocesserne for skoler og dagtilbud har været et ønske om mini SFO. Jeg har deltaget i hele processen på dagtilbudsområdet og kan ikke genkende, at det har været et stort tema. Tværtimod var bedre normeringer det alt overskyggende ønske.

Jeg vil gerne medgive, at mini SFO kan være positivt for nogle børn i overgangen mellem børnehave og skole. Men hvad med de mange sårbare børn, der skal i særlige skoletilbud? Dem står der intet om i forslaget. Skal de også i mini SFO pr. 1. maj, eller skal de stå tilbage og vinke farvel til deres venner, når de drager af sted?

Jeg synes, beslutningsgrundlaget virker meget tyndt. I mine øjne ligner det en spareøvelse (effektivisering) mere end et gennemtænkt forslag med formål at gøre overgangen mellem børnehave og skole tryg og rar for børnene.

Kom nu til fornuft og lad forslaget gå igennem en grundig proces i stedet for at haste det igennem uden tid til en ordentlig høring. Sæt kvalitet, udvikling og tidlig indsats i fokus - og tag også forældrene ordentligt med på råd! Mange forældre er i forvejen - med god grund - grundigt utilfredse med normeringerne i vores kommune. De er næppe glade for udsigten til yderligere forringelse.

Har debatten om sexisme taget overhånd?