14. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Melby Menighedspleje lukker og slukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Melby Menighedspleje lukker og slukker
Debat Halsnæs - 01. oktober 2019 kl. 09:55
Af Yvonne Vestermann, Ex.formand for Melby Menighedspleje
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter 12½ års aktiv virke med en række forskellige aktiviteter og arrangementer for borgerne i Melby Sogn har Melby Menighedspleje valgt "at dreje nøglen om" og lukke foreningen for stedse.

Det var med vemod, at jeg som formand sammen med den øvrige bestyrelse indstillede til netværket af frivillige godkendte at lukke foreningen, da vi den 5. september 2019 i følge vedtægterne gennemførte Menighedsplejens årsmøde.

Men vi følte, at der ikke var noget at stille op mod det magtfulde og egenrådige Menighedsråd, som siden februar måned har "spændt ben" for enhver dialog om udvikling og samarbejde, som ellers har kendetegnet menighedsarbejdet gennem de mange år.

På Årsmødet blev indstillingen om at lukke foreningen enstemmigt godkendt. Og i den forbindelse besluttede Årsmødet også hvordan de opsparede midler skulle forvaltes på netværkets præmisser. Det blev efter en kort debat godkendt, at den siddende bestyrelse herefter skulle sikre at afviklingen foregik som besluttet.

Bestyrelsen for afvikling af foreningen har efter årsmødet nu sikret at følgende har fået en andel af foreningens overskydende midler:

o Plejecenteret Solhjem med 3.500 kr. øremærket til aktiviteter for/med beboerne.

o Julemærkehjemmet Kildemose i Ølsted med 3.500 kr.

o Giro 413 med 1.000 kr. og
o Melby Menighedsråd's julehjælp med de resterende midler.

Ved en senere sammenkomst og frokost for samtlige nuværende frivillige i Menighedsplejens netværk kunne bestyrelsen herefter oplyse, at alt nu var gennemført og at bankkonto og CVR-registreringen som frivillig forening begge nu endeligt er afsluttet.

Jeg vil gerne på vegne af bestyrelsen sige tak til alle frivillige - som de sidste 12½ år - har bidraget med både store og små indsatser.

Uden jeres frivillige indsats havde der ikke været de mange aktiviteter og arrangementer i sognet - på Solhjem, i Sognegården og på forskellige ture i ind- og udland.

Melby Menighedsråd gav via deres beslutning om at ophæve samarbejdet foreningen "dødsstødet". Vi håber, at de med deres bedreviden om frivilligt diakonalt arbejde, vil sikre at arbejdet for de ensomme og svageste borgere, bliver på samme høje niveau, som vi mener vi leverede. Et niveau, som vi fra mange sider (også Menighedsrådets) er blevet rost for.

Jeg er i hvert fald stolt over vores indsats gennem disse mange år. Vi har intet at skamme os over - modsat medlemmerne i det nuværende menighedsråd (inkl. sognepræsten).

Farvel og tusind tak til alle der har bidraget positivt.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?